6 STVARI, KI JIH MORAŠ STORITI TIK PRED VKRCANJEM NA LETALO

Odpravljaš se na potovanje, na zaslužen dopust, ki si ga tako zelo dolgo pričakovala. Če z letalom potuješ bolj redko, ti bodo spodnji nasveti prišli zelo prav. Če si na letalih redna gostja, pa tudi – morda vseeno izveš kaj novega.

Ne glede na to, ali se odpravljaš na krajši ali daljši let, je pred samim vkrcanjem na letalo pomembno, da opraviš določene stvari. Tako bo tvoj let veliko bolj prijeten, brezskrben in udoben, kot bi bil sicer. Še posebej pa to velja, če se odpravljaš na eksotično potovanje, kamor let traja nekoliko več ur.

1. Malicaj

Da med letom ne boš sestradana (hrana na nizkocenovnikih ponavadi ni vključena, če jo doplačaš, pa te lahko navaden sendvič stane celo premoženje), poskrbi za to, da prej nekaj zaužiješ. Vseeno pa pazi, da se ne boš najedla preveč, saj je slabost na letalu vse prej kot prijetna. Pazi tudi, kakšno hrano uživaš. Če te zanima, kaj je priporočljivo jesti pred letom, klikni TUKAJ.

2. Natoči vodo

Če si na letališču, kjer imajo pitno vodo, ti predlagamo, da tik pred letom na stranišču ali pitniku napolniš prazno plastenko, da na letalu ne boš žejna. Enako kot hrana namreč tudi pijača ponavadi precej stane. Tudi, če imaš na letalu vključeno zastonj pijačo, lahko na letališču pred tem natočiš vodo, ki ti bo zagotovo prišla prav na drugem letališču, kjer morda voda ne bo pitna, v letališkem avtomatu pa bo na voljo po nesramno dragih cenah.

3. Pij

Pij, ampak ne preveč. Če boš pred letom spila veliko, te bo na letalu tiščalo na stranišče, to pa ponavadi ni pretirano prijetna izkušnja. Če si na daljšem letu, boš slej ko prej morala na stranišče, vendar imajo takšna letala ponavadi tudi bolje urejena stranišča.

 

KAKO REAGIRATI V PRIMERU ZAMUDE ALI ODPOVEDI LETA

4. Pojdi na stranišče

Seveda. Dokler imaš možnost iti na stranišče na trdnih tleh, ti priporočamo, da možnost izkoristiš do zadnjega. Slej ko prej boš vsaj približno vedela, kdaj se začne vkrcanje na letalo, zato si lahko približno preračunaš, kdaj zadnjič na stranišče.

5. Napolni svoje elektronske naprave

Na letalu elektronske naprave ne smejo biti priključene na internet, brez problema pa lahko na primer poslušaš glasbo. Da ti na letalu ne bo dolgčas, je pomembno, da pred tem poskrbiš za polno baterijo. Tudi, ko boš prispela na cilj, verjetno ne boš imela takoj možnosti napolniti svojega telefona, zelo verjetno pa ga boš potrebovala vsaj za navigacijo.

6. Gibaj se

Še posebej, če te čaka dolg let, poskrbi za to, da se boš med čakanjem gibala. Sedela boš na letalu – verjemi, da dovolj – zato se namesto sedenja raje sprehajaj po letališču. Na voljo je veliko trgovinic in zanimivosti, ki si jih lahko ogledaš. Lahko se tudi raztegneš, saj boš med letom večinoma zakrčena.

 

 

Komentarji
Morda vas bo zanimalo