6 NASVETOV ZA PRIJETNEJŠE NAKUPOVANJE V PRIMARKU

Pa smo ga dobili tudi mi. Primark v Ljubljani je s svojo otvoritvijo povzročil pravo evforijo in naval. V mesecu juniju je bilo v trgovini kar živahno: dolge vrste so se vile do blagajn in garderob, ljudje so v množici zagnano iskali pravo številko oblačil, čeprav je obstajala velika verjetnost, da jih je že zmanjkalo, prodajalcem pa je komaj uspevalo pospravljati kaos, ki so ga za seboj puščale stranke.

Če nimaš živcev za takšne gneče, se je na začetku temu pametno izogniti. Ne glede na to, kateri del dneva je bil, vedno se je v Primarku našla kopica ljudi. Sedaj, ko so se začele počitnice in se je naval prve evforije nekoliko umiril, je v Primarku za kupce in prodajalce nekoliko bolj znosno. Če greš v trgovino zdaj, se lahko med policami in obešalniki normalno obrneš, ne da bi ob tem zadel nekoga drugega. Vseeno pa ne moremo reči, da je Primark prazen, ker je daleč od tega. Lahko, da se poznajo dopusti in bo čez dober mesec spet enako.

Zagotovo si bila tudi ti ena tistih, ki je šla v Primark vsaj na hitro malo “pogledat”. In ta “pogledat” se potem naenkrat spreobrne v to, da po nekaj urah z dvema polnima velikima vrečkama in napol prazno denarnico utrujeno odkorakaš domov. Majčka za dva evra, nogavice za 3 evre, spodnji del pižame za samo 5 evrov… to je pa skoraj nujno, da vzameš. Ti je kaj znano?

Na koncu v Primarku zapraviš preveč dragocenega časa, denarja in živcev, doma pa ugotoviš, da nič od tega, kar si nakupila v resnici sploh ne potrebuješ. Navidez poceni stvari, ki te na koncu stanejo celo premoženje. Če bi se temu rada izognila, smo zate pripravili mini vodič, kako nakupovati v Primarku, da popolnoma ne izgubiš živcev in na koncu nakupa ne obžaluješ.

1. Vprašaj se, kaj je namen tvojega današnjega obiska Primarka. Naredi seznam, po kaj si v resnici prišla in se tega tudi drži. Ne glede na to, kako poceni stvari delujejo, naj te ne premami tisto, česar ne potrebuješ.

2. Ne jemlji s seboj nikogar, ki ne mara nakupovanja. Če nekdo ne mara hoditi po trgovinah, je lahko Primark pravi pekel zanj. Zelo verjetno je, da boš tukaj porabila veliko časa, da boš izbrala, pomerila in plačala oblačila. Če ne poznaš osebe, ki bi z veseljem šla zraven, raje pojdi sama.

3. Postavi si točen ali vsaj okviren budget. Ko nabiraš oblačila, še pred blagajno poračunaj, koliko te bo to stalo in če se ujema s tvojim zastavljenim budgetom. In pri računanju nikar ne zaokrožuj navzdol.

4. Pripravi se na to, da bo kaos. Tako obsežna ponudba, ki jo ima Primark in število strank, ki se obračajo v trgovini, preprosto onemogočita prodajalcem, da bi lahko vsak kos oblačila za vsako stranko skrbno zložili na isto mesto. Naj te to ne vznejevolji.

5. Preden greš na blagajno, VEDNO pomeri izbran kos oblačila. Če imaš v Zari velikost hlač 36, to ne pomeni nujno, da ti bo enako pristajala ista številka hlač v Primarku. Včasih kakšna stvar na prvi pogled deluje ljubko, pa ti na koncu sploh ne pristaja.

6. Izogibaj se vikendom in popoldnevom po službi. Če le gre, pojdi v Primark med tednom v dopoldanskem času. Ljudi bo veliko manj in tako boš porabila veliko manj časa in živcev.

 

Povzeto po: Girl Gone London

L. Z.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo