7 znakov, da je čas za slovo od starih oblačil

Se želite znebiti nekaj oblačil, a ne veste, kako in kje začeti? Ali kdaj? Mogoče so stara in ponošena, ali pa jih enostavno ne želite več nositi. A mogoče bi jih vseeno radi obdržali za vsak slučaj?
Če niste prepričani, kdaj se morate znebiti kosa oblačila, para čevljev ali škornjev, starega nakita ali torbe, so tej spodnji znaki pokazatelj, da je sedaj zagotovo čas za to.

Čas je, da vaša oblačila donirate ali podarite, če spadajo v eno od spodnjih kategorij:

Oblačila so polna madežev ali čudnega vonja

Vir: food-and-community.tesco.ie

To se vam mogoče sicer zdi logično, a za ekstremne zbiratelje, je ločitev od določenih oblačil precej čustven proces. A če so oblačila polna lukenj od moljev, pomazana z madeži od črnila, je čas, da sprejemte, da jih ne morete popraviti. Vse to nakazuje, da teh oblačil najverjetneje niste oblekli že celo večnost, a če se nikakor ne morete ločiti od njih, je najboljša opcija, da jih nesete v čistilnico in razložite, od česa so madeži. Če jim jih ne uspe odstraniti, je čas, da se od njih poslovite.

Oblačila vam niso več všeč

To je zagotovo najboljši razlog, da se znebite določenega kosa oblačila ali para čevljev. Omare so majhne in ne bo škodilo, če naredite nekaj prostora v njih.

So preveč moderna (in ta trend je že mimo)

Če ste kupili nekaj, kar je bilo v tistem obdobju izredno moderno, a vam danes le visi v omari in ne veste, s čim bi ta kos kombinirali, je čas, da ga podarite.

Oblačilo vam ni prav že več kot eno leto

Vir: india.com

Ta razlog je precej čustven. Naša telesa so živa in se odzovejo na novo okolje, spremembe, rutino in različne diete. Kar pomeni, da če vam je bila stvar prav na neki točki, še ne pomeni, da vam bo prav celotno življenje.

Oblačila niste oblekli že več kot leto dni

Ta razlog je precej očiten, a kaj, če niste prepričani, ali ga boste še kdaj oblekli? Kako se odločiti, kaj narediti s kosom, ki vam je prav, vam je všeč in ste ga včasih nosili? Sledite tem nasvetom:
Če ga niste nosili že več kot pol leta, je čas, da ga oddate naprej. Tudi, če izpolnjuje vse pogoje, ga očitno ne boste več nosili. Mogoče ste ga v eni točki nosili preveč in mogoče ga bo nekdo zelo vesel in ga oboževal ravno tako močno, kot ste ga vi.

Ne ustreza več vašemu stilu

Mogoče ste zamenjali kariero, ali pa ste svoj stil spremenili iz bolj elegantnega v sproščenega. Ali pa ste končali s študijem in se znašli pred začetkom karierne poti. Takšni kosi nimajo več kaj iskati v vaši omari.

Oblačilo vam draži kožo

Vir: faunusplant.ro

Mogoče ste sicer pripravljeni potrpeti in vam je moda bolj pomembna kot udobje, a vedno obstaja neka meja. Če je nekaj preveč neudobno, se tega čim prej znebite. To vsebuje vse materiale, ki dražijo vašo kožo in vse visoke pete, zaradi katerih vas bolijo noge ali prsti. Če vam je kos vseeno zelo pri srcu, poiščite dobrega krojača ali čevljarja in ga prilagodite sebi.

Za zaključek: Vse kar imate v omari, vam mora biti prav, morate redno nositi, vam mora biti udobno, vam ne sme dražiti kože in seveda mora predstavljati podobo vas, ki jo želite predstaviti svetu. Za vse kose, ki ne spadajo v te kategorije, je čas, da najdejo novega lastnika ali lastnico.

 

K. R.

 

Povzeto po: www.thespruce.com

Komentarji
Morda vas bo zanimalo