8 NAČINOV, KAKO POSKRBETI ZA PSA ZA NOVO LETO

Če ste lastniki psa, se zagotovo tudi vi vsakoletno spopadate z mukami in strahovi vašega štirinožca ob pokanju petard in raket. Da bo to leto nekoliko lažje, smo za vas pripravili nekaj nasvetov, kako poskrbeti za psa za novo leto.

1. Uredite mu prostor, kjer se bo počutil varno.

Ko je psa strah, se rad zavleče v čim manjši in skrit kotiček. Olajšajte mu iskanje in mu pripravite primeren prostor. Naj bo čim manj odprt in čim manjši.

2. Prižgite televizijo ali radio.

Vaš pes bo zaznal poke petard kljub prižgani televiziji ali glasbi, vendar jih boste s tem vseeno nekoliko ublažili in mu pozornost morebiti preusmerili kam drugam.

3. Zamotite ga.

Kupite mu novo igračko ali posebno kost, ki se dobi v trgovini za živali. Poskusite ga čim bolj zamotiti, da bo čim manj pozoren na zunanje dogajanje.

4. Ne uporabljajte pirotehnike.

Seveda vam kot lastnikom psov tega verjetno ni treba posebej poudarjati, pa vendar – četudi ste ljubitelji pirotehnike, je za voljo psa ne uporabljajte.

5. Čez dan ga izmučite.

Ko je še svetlo, se odpravite z njim na čim daljši sprehod ali tek. Igrajte se z njim, mečite mu žogo ali palico, naj se čim več giba. Tako bo zvečer pes bolj utrujen kot sicer in bo morda lažje zaspal.

6. Razvajajte ga s kakšnim priboljškom.

Če je kljub vsemu še vedno neznosno prestrašen, ga potolažite s kakšnim priboljškom, ki ga sicer ne dobi pogosto.

8. Pogovorite se z veterinarjem.

Če imate na silvestrski večer velike težave s psom, se pogovorite z veterinarjem. Zagotovo vam bo znal primerno svetovati.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo