RECEPT: SVINJSKA RIBICA S ŠAMPINJONI IN PRŠUTOM
Potrebujete:
– svinjska ribica
– listnato testo
– olivno olje
– šampinjoni
– višnjevec
– pršut
– čebule
– česen
– kisla smetana
– sol
– poper,
– timijan
– jajce
Posoljeno in poprano svinjsko ribico čez noč marinirajte v višnjevcu (ali kateremkoli drugem žganju), olivnem olju in timijanu (ali majaronu). Šele naslednji dan jo popecite na olju. Šampinjone, čebulo in česen narežite na manjše koščke, svinjsko ribice umaknite iz ponve ter preostalo zelenjavo in šampinjone popražite na olju. Nato vse skupaj nekoliko ohladite, medtem pa listnato testo premažite s kislo smetano in nanj položite rezine pršuta, pražene šampinjone ter svinjsko ribico. Po želji lahko dodate tudi sir in paradižnik. Vse skupaj pecite v pečici pri 175 stopinjah okoli pol ure.
Komentarji