ABSURDNE STVARI, KI SO BILE V PRETEKLOSTI POVSEM NORMALNE

Danes smo za vas zbrali nekaj absurdnih stvari, ki so bile v preteklosti popolnoma običajne – ljudje so jih počeli vsakodnevno. Danes se nam to zdi popolnoma nenavadno.

1 Vodna naprava za masiranje prsi – 1930. Ženske so si s posebno masažno napravo masirale prsi, to je bilo povsem običajno.

2. Likanje las z likalnikom za oblačila – v 60. letih. Danes se na račun tega šalimo, včasih pa so si ženske lase dejansko ravnale z navadnim likalnikom. Od kod pa mislite, da prihaja ideja za likalnik za lase?

3. Mobilna cerkev, ki jo vozi duhovnik – 1922. V Ameriki so imeli potujočo cerkev, katere voznik je bil kar duhovnik.

4. Oštevilčene rokavice za uporabo računalnika – 1961. Ko so se pojavili prvi računalniki, so bili ljudje zmedeni. Zato so Američani izumili posebne oštevilčene rokavice za tipkanje na računalniku, ki so uporabniku pomagale, da si je lažje zapomnil celoten sistem.

5. Oglasi za cigarete, v katerih nastopajo otroci – v 60. letih. Že to, da so se cigareti oglaševali, je danes ob vseh strogih zakonih v tobačni industriji, nekaj nenavadnega. Včasih pa so naokoli viseli plakati z narisanim dojenčkom, ki je svoje starše nagovarjal h kajenju.

6. Otroške varuške -19. stoletje. Včasih je bilo popolnoma normalno, da so majhni otroci pazili na še mlajše otroke.

7. Otroška igra skakanja z balkona – 1973. V Veliki Britaniji je bila med otroki popularna igra skakanja z balkona na vzmetnice, ki so jih nastavili na tla.

8. Posebna naprava z losijonom za sončenje (sun tan vending machine) – 1949. Postavljene so bile na plažah, bazenih, tenis igriščih.

 

6 NENAVADNIH OBIČAJEV, KI SO V TUJINI POVSEM NORMALNI

Komentarji
Morda vas bo zanimalo