6 NENAVADNIH OBIČAJEV, KI SO V TUJINI POVSEM NORMALNI

Vsaka država ima svoje tradicije, običaje in zakone – ker se kulture po svetu zelo razlikujejo, pa se nam marsikatere navade v tujini zdijo nenavadne in nekoliko čudne. Ravno tako kot se tujcem lahko zdijo nenavadne naše navade. Za vas smo zbrali nekaj nenavadnih dejstev, ki so v tujini povsem normalna.

1. Nekatere ženske v Indiji se poročijo z drevesom

Gre za staro tradicijo, ki temelji na astrologiji. Ljudem, ki so pod močnim vplivom Marsa, naj ne bi bile usojene srečne poroke. Zato se morajo takšni ljudje nevtralizirati in osvoboditi vpliva Marsa, to pa naredijo tako, da se ženska poroči z drevesom. Po ceremoniji se drevo poseka in zažge, ženska pa se lahko poroči z moškim.

2. Nekateri Sudanci namesto krožnikov uporabljajo bananine liste

Bananini listi so združeni v en sam velik krožnik, iz katerega potem je več ljudi. Izraz, ki ga uporabljajo za to, je botram, kar pomeni “jesti skupaj”.

3. Novorojenčki v Južni Koreji so po njihovo stari eno leto

Tam ljudje ne verjamejo, da se človek postara za eno leto na datum svojega rojstva, ampak za novo leto. Ko se dojenček rodi, je star eno leto. Če se dojenček rodi 29. decembra ali kasneje, bo 1. januarja star že dve leti.

4. Restavracije s hitro prehrano na Filipinih prodajajo porcije za minimalno 6 ljudi

Razlog ni v tem, da bi Filipinci toliko pojedli, ampak v tem, da ljudje radi jedo v družbi družine in prijateljev. Če potujete tja sami, se torej pripravite na obilne obroke.

5. Ljudje, ki se v Avstraliji ne udeležijo volitev, dobijo denarno kazen

Če ne želiš voliti, moraš plačati. Globa ni visoka, giblje se okoli 20 dolarjev na osebo.

6. V Kanadi se mleko prodaja v prozornih plastičnih vrečkah

4 INSTAGRAM PROFILI, OB KATERIH TE BO ZAMIKALO POTOVATI

 

Komentarji
Morda vas bo zanimalo