3 VRSTE ČAJEV ZA BOLJŠI SPANEC

Dober spanec je ključen za naše zdravje. Na žalost kar 30 % ljudi na svetu trpi za kroničnim pomanjkanjem spanca, insomnijo in drugimi spalnimi motnjami. Če se tudi ti najdeš v opisu, imamo zate rešitev. Predstavljamo ti vrste čajev za boljši spanec, ki bodo v trenutku postale tvoja zdrava navada.

1. Kamilica

Kamilica je že od nekdaj znana kot čudežna zel, ki prežene vse zdravstvene težave. Slabost, bolečine v trebuhu ali želodcu, težave z očmi, kožo? Kamilica bo odgnala vse omenjene probleme. Na naše telo učinkuje tako, da ga pomirja in uspava. Če si pred spanjem preveč nervozna, pod stresom ali v skrbeh, je najbrž to eden izmed razlogov, zakaj ne moreš zaspati – spij skodelico kamiličnega čaja in zagotovo se boš bolje počutila.

2. Sivka

Zagotovo poznaš ta značilen pomirjajoč vonj sivke. Nekateri obožujejo vonj sivke na oblačilih, zato jo dajejo v omaro, že stari Grki in Rimljani pa so si pripravljali sivkine kopeli. Tudi sivkin čaj spada med vrste čajev za boljši spanec – poskusi. Ljudje, ki pred spanjem spijejo skodelico sivkinega čaja, so bolj sproščeni in lažje zaspijo.

3. Melisa

Če ne maraš okusa kamilice ali sivke, je morda prav melisa pravi recept zate. Gre za zelo aromatično zelišče, ki odpravlja številne zdravstvene težave, odlično pa je tudi za kvaliteten spanec. Če imaš kronične težave s spanjem, si pred odhodom v posteljo privošči manjšo skodelico mlačnega melisinega čaja. Če ti bolj ustreza meta, si lahko pripraviš tudi metin čaj.

Če ti čaji kljub vsemu ne pomagajo, pa si lahko pomagaš tudi s posebno vajo za boljši spanec, ki jo lahko najdeš TUKAJ.

Povzeto po: Healthline

 

L. Z.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo