KAKO ZASPATI V SAMO 2 MINUTAH

Spanje je ena izmed najpomembnejših dejavnosti v našem življenju, ki bi ji morali posvečati veliko pozornosti, saj je zelo pomembna ne samo za naše vsakodnevno delovanje, temveč tudi za naše zdravje. Resnica je, da naj bi vsaka tretja oseba trpela za vsaj eno vrsto motnje spanja, med katerimi je najpogostejša nespečnost. Kako jo lahko preprečimo?

Med mnogimi metodami za boj proti težavam spanja je malo takih, ki bi takoj pritegnile našo pozornost. Pa obstaja način, kako doseči, da v trenutku zaspimo? V nadaljevanju smo za vas pripravili 6 korakov, s pomočjo katerih boste zaspali v samo dveh minutah. Sliši se prelepo, da bi bilo resnično, ampak obstaja samo en način, da preverite, ali deluje:

1. Prva stvar, ki jo morate narediti, je, da sedete na rob postelje. Edina luč, ki je lahko vklopljena, je tista na nočni omarici in mobilni telefon mora biti na tiho.

2. Potem morate narediti nekaj vaj za sprostitev mišic obraza. Posnemajte nasmeh. Mišice raztegnite toliko, kolikor se le da, nato pa se sprostite in vrnite v prvotni položaj.

3. Ko čutite, da so se sprostile mišice na obrazu, sprostite tudi ramena in roke. Pustite, da vam neobremenjeno padejo navzdol.

4. Globoko vdihnite in se osredotočite na poslušanje vašega dihanja. Počasi začnite sproščati še mišice nog. S tem boste dosegli popolno sproščenost.

5. Doseči morate, da se sprosti vaše celotno telo. Ko to dosežete, za vsaj 10 sekund pozabite na vse misli, ki se vam porajajo.

6. Zadnji korak je, da si predstavljate sebe v eni izmed najbolj sproščenih situacij. Pomislite na nekaj, kar vas najbolj sprošča. Na primer ležanje na plaži in opazovanje modrega neba ali ležanje v viseči mreži, ki se počasi ziba.

Povzeto to: El Pais

N. P.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo