BRILJANTEN MODNI TRIK: NOVE NAJLONKE NAJPREJ V ZMRZOVALNIK!

Zamrznjena pica, vrečke graha in ledene kocke so stvari in živila, ki jih vsako normalno človeško bitje shranjuje v svojem zmrzovalniku. Kaj pa je tisto, česar tam najverjetneje ne boste našli? Najlonk. A verjemite, da imajo lahko tudi najlonke prostor v skrinji. Gre za precej brilijanten modni trik, s katerim boste prihranili denar, čas in nepotrebno iskanje novih celih najlonk.

A kako to deluje in zakaj je potrebno dati najlonke v zamrzovalnik?

Hladne temperature poskrbijo, da se vsako posamezno vlakno v hlačnih nogavicah očvrsti in s tem prepreči, da bi se začele trgati. Če želite, da ostanejo trpežne dlje časa, jih zmočite pod vodo, zaprite v plastično vrečko in jih čez noč pustite v zamrzovalniku. Zjutraj jih vzemite ven, jih odtajajte in posušite na sobni temperaturi. Če to storite enkrat, je dovolj.

Poleg nizkih temperatur pa obstaja še nekaj trikov, ki bodo pomagali, da bodo vaše najlonke zdržale čim dlje. Kupite eno številko prevelike, saj jih tako ne boste preveč raztegnili, prav tako raje zapravite kakšen evro več in kupite malce boljšo kvaliteto.

Ste našli nitko, tik preden ste stopili skozi vrata? Okoli luknjice uporabite lak za lase, ali čez nanesite prozoren lak za nohte, oboje pa bo poskrbelo, da se luknja ne bo dodatno povečala.

 

Povzeto po Phillymag.com

K. R.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo