Če partner počne teh 6 stvari, nemudoma prekini z njim

Biti v razmerju ni vedno lahko. Ko človeka dodobra spoznaš, ugotoviš, da nihče ne more biti zares popoln, vsak ima napake. Kljub temu pa obstajajo stvari, ki so v razmerju sprejemljive in opravičljive ter stvari, ki so nedopustne. Če partner v vajinem razmerju počne spodaj naštete stvari, tega nikakor ne smeš tolerirati.

1. Kritizira tvoj videz

Če ti partner kadarkoli reče, da si predebela, da mu nisi všeč brez make-upa ali da mu karkoli na tebi ni všeč, te ni vreden. Partner, ki te ima resnično rad, ti nikoli ne bo rekel česa takšnega. Nikoli ne bo zahteval od tebe nečesa, za kar ve, da se ne počutiš udobno.

Imel te bo rad takšno, kot si. Tudi, če mu je bila bolj všeč tvoja frizura, ko si imela dolge lase, ti ne bo nikoli rekel, da si s kratkimi grda. Kritiziranje je čustveno nasilje: po korakih tolče po tvoji samozavesti, dokler sama ne veš več, kdo si. Od takega fanta raje stran.

2. Te zatira in te odvrača od stvari, ki jih imaš rada

Tvoj partner bi moral biti človek, ki te zmeraj spodbuja in ti stoji ob strani v težkih trenutkih. Če tega ne počne oziroma še huje, če te pri tvojih željah inb ambicijah zatira, te ni vreden. Tako kot ti želiš najbolje za njega, bi tudi on moral zate. Četudi njega neka stvar ne veseli, tebe pa, je njegova naloga, da te pri tem podpira, ne pa odvrača. Ljudje smo različni in različne stvari nam različno veliko pomenijo.

3. Te vara

Obstaja ogromno argumentov, da monogamija ni naravna in da ljudje nismo narejeni tako, da bi preživeli samo z eno osebo do konca življenja. Ampak če je vajin dogovor takšen, da sta zvesta drug drugemu, je potrebno to spoštovati. Ne gre toliko za to, da ima on odnose z drugo osebo kot pa za to, da je prelomil vajin dogovor in te izdal.

Nekdo, ki te ima rad, ti tega zagotovo ne bo naredil. Če je zmožen to narediti enkrat, je zelo možno, da bo enako storil še enkrat. Kdor enkrat prelomi obljubo, mu je zelo težko ponovno zaupati.

4. Te ne spoštuje

Preprosto in jasno. Dober moški bo vedno pokazal spoštovanje, ki ga čuti do tebe. In to ne samo do tebe, ampak tudi do drugih ljudi. Če te ponižuje, ti daje vedeti, da si zanj slabša in neenakovredna ali pa se iz tebe celo norčuje in te žali, je to hudo narobe. Ne pusti se mu!

5. Se načrtno izogiba resnim pogovorom

Komunikacija je ključ do uspešne zveze. Normalno je, če je tvoj partner sramežljiv in občutljivih tem v vajinem razmerju ne načenja – ljudje smo si različni. Če pa se načrtno izogiba pogovorom s tabo vsakič, ko jih vi začnete in mu niti malo ni v interesu, da bi skupaj rešila probleme, ki jih imata, tega ne moreta vleči v nedogled.

6. Ti laže

Če tvoj partner redno laže, ga zapusti. Razmerje bi moralo temeljiti na zaupanju in iskrenosti, ne pa na laži. Ne glede na to, za kaj gre, ti bi morala biti oseba, ki ji lahko karkoli zaupa, ne pa, da si mora izmišljevati izgovore in se igrati skrivalnice. Včasih resnica ni najbolj prijetna, ampak je manj boleča kot v primeru, da sama ugotoviš, da ti laže. Zagotovo se počutiš izdano in manjvredno. Še enkrat, z dobro komunikacijo se da marsikaj rešiti.

 

Povzeto po: Beliefnet

 

Komentarji
Morda vas bo zanimalo