6 načinov, kako prikriti narastek kar od doma

kako-prikriti-narastek

Če se tudi ti redno barvaš, zagotovo veš, kako zelo nadležen zna biti narastek. Včasih do frizerja pravočasno preprosto ne moreš, ponavadi je krivo pomanjkanje časa. Zato smo zate pripravili nekaj trikov, kako prikriti narastek kar iz udobja domačega zavetja. Beri dalje.

1. Začasni sprej za prekrivanje narastka

Obstajajo posebni spreji, ki skrijejo tvoj narastek vse do naslednjega šamponiranja las. Če uporabljaš dokaj generične barve za lase, bi ti moral zadostovati. Na voljo so sicer v več različnih odtenkih, vendar je njihova slabost to, da ne boš nujno našla odtenka, ki ti bo ustrezal do te mere, da boš resnično zadovoljna. Vsekakor pa se izplača preizkusiti.

2. Premišljena frizura

Začasno lahko narastek skriješ s spremembo frizure. Namesto, da nosiš razpuščene lase, jih spni v sproščeno figo na vrhu glave. Oblikuješ jo lahko tako, da narastek skorajda ne bo viden. Enako velja tudi za kitke ali umetno ustvarjen volumen. Poigraj se z različnimi frizurami, ki ti pomagajo skriti narastek in izberi tisto, ki ti najbolj ustreza.

3. Modni dodatki za čase

Omisli si modni barvni trak ali rutko za lase – s tem boš ubila dve muhi na en mah; skrila boš narastek, hkrati pa boš izgledala urejeno in modno. Ker postaja vse topleje in je zaščita pred soncem skoraj nujna, bo povsem normalno, če boš nosila tudi prikupen slamnik.

DODATKI ZA LASE, KI JIH TO POLETJE NE SMETE SPREGLEDATI

4. Suh šampon

Ko pride do izbire suhega šampona, ponavadi iščeš takšnega, ki za seboj ne bo pustil nobenih sledi. Vendar ti lahko barvni suh šampon pomaga prekriti narastek. Nanesi ga na lase in ga razporedi, a nikar ne drgni preveč. Zvečer ga spereš pod prho in za en dan je poskrbljeno za tvoj narastek.

5. Naravne sestavine

Če si drzna, lahko preizkusiš tudi dobrote iz domačega hladilnika, tokrat malo drugače. Seveda težko predvidiš točno določen odtenek ampak hej – če ne poskusiš, ne veš. Zmleta kavna zrna lahko naneseš na lase in pustiš delovati eno uro, če želiš temnejšo rjavo barvo. Za rdečelaske se priporoča sok rdeče pese ali korenčka, zmešan s kokosovim ali olivnim oljem. Kokosovo in olivno olje bosta na tvoje lase delovala tudi blagodejno.

6. Ličila

Ja, resno. Če uporabljaš črno barvo za lase, lahko manjši narastek prekriješ kar z maskaro za trepalnice. Nekatera dekleta na narastku preizkušajo tudi različne odtenke senčil – morda boš zadovoljna tudi ti. Za tiste, ki uporabljajo zelo svetle barve za lase, pa se priporoča tudi uporaba otroškega pudra. Če ne poskusiš, ne veš. Pa srečno.

Kateri od načinov, kako prikriti narastek, ti najbolj ugaja?

ŽIVILA ZA ZDRAVE IN MOČNE LASE

Povzeto po: Style Caster

Komentarji
Morda vas bo zanimalo