ŽIVILA ZA ZDRAVE IN MOČNE LASE

Se vam zdi, da so vaši lasje šibki in nezdravi? Se vam velikokrat lomijo, izpadajo iz neznanega razloga in imajo razcepljene konice? Predstavljamo vam živila za zdrave in močne lase, ki vam bodo pomagala odpraviti vse zgoraj omenjene težave.

Ribe

Ribe, še posebej lososi in tune, so bogati s proteini, omega-3 maščobami in vitaminom D. Kljub temu, da so polni omega-3 maščob, vseeno niso visoko kalorični, kar je le še dodaten plus.

Špinača

Špinačni listi so odličen vir vitamina A, železa, kalcija in vitamina C, hkrati pa so tudi izjemno nizko kalorični. Uporabite lahko surove špinačne liste kot podlago za vašo solato, vse skupaj prelijte z olivnim oljem, dodajte malo česna in uživajte v zdravem obroku.

Oreščki

Ne samo za zdrave lase, tudi za zdravje celega vašega telesa je na jedilnik potrebno dodati nekaj surovih oreškov na dan. Še posebej mandlji in orehi so polni mineralov, vitamina E in omega-3 maščob.

Sladki krompir

Lahko ga spečete ali iz njega naredite pire, v vsakem primeru z njim zaužijete ogromno vitamina A, vitamina C, železa in kalcija, pa še izjemno okusen je.

Jajca

Tudi jajca so odličen vir beljakovin, vitamina A in E ter železa in kalcija, uživate pa jih lahko samostojno, v solati ali v kombinaciji z zelenjavo.

Jogurt

Grški jogurt je izjemno okusen, vanj lahko zamešate tudi med ali marmelado in se na tak način posladkate, namesto nezdravih prigrizkov. Obenem pa je jogurt poln koristnih beljakovin, ki spodbujajo rast las in pa vitamin B5, ki preprečuje tanjšanje in izpadanje las.

Cimet

Cimet spodbuja dobro cirkulacijo, ki je ključna za dovod kisika in potrebnih hranil za zdravo rast vašim lasnim mešičkom. Uživate ga lahko na veliko načinov: v kavi, na kosmičih, v jogurtu, na pecivu …

 

Povzeto po: Web MD

L. Z.

 

Komentarji
Morda vas bo zanimalo