Če še nisi izkusila teh stvari, potem še nisi bila zares zaljubljena

Strokovnjaki pravijo, da so za zaljubljenost ključni spodnji elementi. Če jih še nisi izkusila, potem morda to ni bilo to, kar si mislila. Zaljubljeni ljudje naj bi vsi doživljali podobne občutke:

Občutek, da je nova oseba v tvojem življenju zelo pomembna

To si najbrž izkusila in to ne samo enkrat. Ko se zaljubimo ali pa ko nam je nekdo zgolj všeč, večino svoje pozornosti in misli hote ali nehote preusmerimo nanj. Ko se tako fokusiramo na eno osebo, je to prvi znak zaljubljenosti.

Veliko razmišljanja

Ko si zaljubljena, o svoji simpatiji veliko razmišljaš. V glavi se ti znova in znova odvrtijo prizori vajinih srečanj, od pogovorov do dejanj.Razmišljaš o tem, kaj je imela tvoja simpatija oblečeno, kdaj se ti je nasmehnila, kolikokrat sta se srečala z očmi …

Kristalizacija

To je kasnejša stopnja zaljubljenosti, kjer se začneš zavedati tudi pomanjkljivosti svoje simpatije in ustvariš neko realno sliko. Kljub slabostim pa te ta oseba še vedno privlači.

Upanje in negotovost

Začneš si ustvarjati upe in želje glede skupne prihodnosti. Povsem normalno je tudi, da se počutiš negotovo in se sprašuješ, če je to resnično to, kar si želiš/zaslužiš.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo