Kako načrtovati daljše potovanje?

Če rada potuješ v lastni režiji, pa si do sedaj še nisi uspela/drznila načrtovati daljšega potovanja od enega tedna ali pa si potovala zgolj po bližnjih evropskih državah, beri naprej. Zate imamo nekaj nasvetov, kako v lastni režiji splanirati daljše potovanje. Če nisi prepričana, da se polutiš dovolj varno, pa je odlična opcija seveda tudi, da se odločiš za potovanje s potovalno agencijo, kjer vse potrebno uredijo oni.

Izberi destinacijo

Kam želiš potovati? Razišči deželo, ki jo želiš obiskati, preberi kakšen potovalni načrt ali potopis, da vidiš, če ti takšno potovanje sploh ustreza.

Izberi približno časovno obdobje, kdaj želiš potovati

Če se ne moreš odločiti za datume, izberi vsaj mesec. Tako boš videla približno ceno letalskih kart in vremenske ter druge razmere na tvoji želeni destinaciji. Razišči, kakšne so specifike za to časovno obdobje, predvsem se posveti vremenu in morebitnim praznikom ali drugim posebnostim, ki lahko zakomplicirajo tvoje potovanje.

Razišči, kaj vse potrebuješ zraven

Veliko držav za vstop tujcev zahteva vize, ki jih je včasih treba urediti tudi vnaprej. Poskrbi, da imaš veljavne dokumente, verjetno potrebuješ potni list. Pozanimaj se o morebitnih priporočljivih cepljenjih/zdravilih. Pripravi seznam stvari, ki jih moraš spakirati, odloči se, koliko prtljage potrebuješ zraven.

Določi budget in razišči, če je izvedljiv

Preveri povprečne cene hotelov in drugih nastanitev, prevozov, hrane, pijače, vstopnin in tako naprej. Vzemi list papirja in pripravi načrt, kaj vse si želiš ogledati, koliko časa ti bo to vzelo, kako se boš premikala med kraji in kje boš spala.

 

Komentarji
Morda vas bo zanimalo