Imaš rada kostanje? Potem moraš preizkusiti ta jesenski recept

Ta jesenski recept preprosto moraš poskusiti.

Jesen nas letos razvaja s polnimi žaklji kostanja, ki ga lahko pripravimo na tisoč in en način. Si že slišala za kostanjev pire? Mogoče se sliši nekoliko nenavadno, a vam obljubimo, da si boste po kosilu obliznili prste! Za piko na i pa je priprava tako lahka, da ga bo lahko naredil še kuhar, ki ima dve levi roki.

Sestavine:

  • 250 g kostanja
  • 1 žlička soli
  • 4 večji krompirji
  • 100 ml sladke smetane
  • 3 žlice masla
  • muškatni orešček

Priprava:

Kostanj stresemo v lonec vodo in zavremo. Dodamo mu krompir in kuhamo, dokler ta ni mehak. Ko je krompir kuhan, odcedimo in olupimo kostanje ter jih skupaj s krompirjem stresemo v posebno skledo. Dobro pretlačimo, dodamo smetano, maslo ter začimbe in še toplega postrežemo na jesensko obarvano mizo. Dober tek!

Komentarji
Morda vas bo zanimalo