Izberite trajnostno aluminijasto ograjo za svoj dom

Ogromno je razlogov, zakaj so aluminijaste ograje postale v zadnjih letih tako priljubljene. Ne samo, da izgledajo elegantno, ampak so dobro poznane tudi po svoji vzdržljivosti in trajnosti.

Dolga življenjska doba aluminijastih ograj je eden od razlogov, zakaj se mnogi odločijo za investicijo vanjo. Poleg tega pa je tu še okoljski vidik, na katerega pogosto pozabimo. 

Ali ste kdaj pomislili, zakaj ima aluminijasta ograja tako pomembno vlogo tudi pri ohranjanju čistejšega okolja?

Značilnosti aluminijaste ograje

Ko ljudje pomislijo na aluminij, običajno najprej pomislijo na pločevinko osvežilne pijače. Vendar pa je aluminij praktično povsod okoli nas, kar je več kot očiten dokaz, da gre za kakovosten material. Zanj velja, da je lahek, močan in enostaven za vzdrževanje, zato se ga vse pogosteje uporablja tudi za izdelavo vseh vrst ograj.

Aluminij je material, ki ne reagira na vodo ali vlago in zato ne oksidira in ne rjavi. Rezultat tega je, da se izjemno dobro obnese v vseh vremenskih razmerah, tako na območjih, kjer je suho vreme kot tudi na območjih z veliko padavinami.

Alu ograja je estetsko dovršena in se odlično poda k tradicionalni in moderni arhitekturni zasnovi objektov. 

Na voljo so v različnih barvnih odtenkih in slogih, zato bo vaša dvoriščna in balkonska ograja izgledala natanko tako, kot ste si zamislili.

Prednosti aluminijaste ograje

Ljudje smo naravnani tako, da imamo pred večjo investicijo običajno veliko pomislekov. In podobno je tudi v primeru nove alu ograje. 

V takšnem primeru je najbolje na list papirja zapisati njihove prednosti, na podlagi katerih bo odločitev zagotovo lažja. 

Nekaj prednosti smo namesto vas zbrali že mi. To so:

  • Enostavna namestitev: Ker je aluminij lahek material, je tudi namestitev alu ograje zelo enostavna in ne vzame veliko časa, posledično temu pa so tudi stroški postavite toliko nižji.
  • Vsestranska uporabnost: Ker so alu ograje na voljo v različnih barvah in slogih, lahko z njimi ogradite vrt, balkon ali teraso, primerne pa so tudi za ograjevanje večjih poslovnih in gospodarskih objektov. 
  • Izjemna prilagodljivost: Za alu ograje velja, da vam ponujajo neskončne možnosti oblikovanja. Zato jih je mogoče popolnoma oblikovati po vaših željah in potrebah, pri čemer lahko izbirate barvo, stil, postavitev letvic, višino in še mnogo drugega.
  • Estetska dovršenost: Alu ograje odlikuje atraktiven in sodoben dizajn, zato se vsaka aluminijasta dvoriščna ograja odlično poda k arhitekturi doma in okolice. 

  • Enostavno vzdrževanje: Alu ograje vam bodo vzele zelo malo časa za čiščenje ali druge oblike vzdrževanja, saj jih ni potrebno barvati, brusiti ali lakirati.
  • Dolgotrajnost in vzdržljivost: Aluminijaste ograje so že same po sebi odporne proti rjavenju in koroziji, prav tako pa tudi pred vsemi vremenskimi vplivi, kot so UV žarki, sneg ali veter. Zanje velja, da tudi po več desetletjih ohranjajo svoj videz.

Z izbiro alu ograje prispevate tudi k čistejšemu okolju

Strokovnjaki menijo, da vam aluminijasta ograja lahko zdrži celo nekaj desetletij. To je zelo impresiven čas, zaradi katerega se o investiciji v aluminijasto ograjo zagotovo splača razmisliti, poleg tega pa je aluminij tudi trajnostni material. 

Alu ograje so tako pomemben element trajnostne gradnje, saj na različne načine pripomorejo k čistejšemu okolju. 

Zato je to še en dodaten razlog več, da bi jih morali izbrati:

  • Za vzdrževanje alu ograje zadostuje samo voda brez agresivnih čistil: Zaradi svoje odpornosti proti vremenskim vplivom in koroziji, vam alu ograje ni potrebno posebej vzdrževati. Vse, kar morate storiti je, da jo vsakih nekaj mesecev sperete z vodo, kar pomeni, da ne potrebujete nobenih agresivnih čistil, ki bi negativno vplivali na okolje.
  • Alu ograje ni potrebno barvati: Alu ograje so prevlečene s posebnim praškastimi prahom, ki se pod visoko vročino zapeče na aluminij in to dodatno poveča njihovo vzdržljivost in estetsko privlačnost. To ustvari močno zaščito pred rjo, luščenjem ali razpokanjem, zato ni potrebe po brušenju ali barvanju površine. To pomeni, da alu ograje ni potrebno barvati z agresivnimi barvami in tudi ne lakirati, s čimer bi sicer dodatno obremenjevali okolje.
  • Alu ograje so izjemno močne in odporne na poškodbe: Aluminijaste ograje so enako močne kot ograje iz kovanega železa. Zato so izjemno čvrste, prenesejo številne udarce in so odporne na morebitne razpoke ali druge površinske poškodbe. Zaradi tega je njihova življenjska doba izjemno dolga, odpadkov na račun tega pa toliko manj.
  • Alu ograje je mogoče reciklirati Aluminij je material, ki ga je mogoče popolnoma 100% reciklirati, zato boste z njihovo izbiro pripomogli k manjšemu številu odpadkov in manjšim vplivom na okolje.

Z izbiro alu ograje boste svoj težko prislužen denar vložili v nekaj, kar vam bo služilo in odlično izgledalo mnoga desetletja. S tem pa boste naredili veliko dobrega tudi za okolje, zato bo zadovoljstvo toliko večje.

 

Komentarji
Morda vas bo zanimalo