Je tvoj partner edinec? Potem moraš nujno vedeti tole

Tisti, ki nimajo bratov ali sester, skozi celo življenje verjetno velikokrat slišijo stereotipe, kako so edinci razvajeni, ne znajo skrbeti za nikogar drugega kot zase, dajejo sebe vedno na prvo mesto in še bi lahko naštevali. Pa je to res? Zagotovo obstajajo tako prednosti kot tudi slabosti tistih, ki nimajo bratov ali sester. Če je tvoj partner edinec, je vseeno pomembno, da se zavedaš določenih stvari.

Možno je, da ima težave zaprositi za pomoč, ko jo potrebuje

Edinci so pogosto vajeni, da stvari počnejo sami že od otroštva. Tudi takrat, ko bi jim prišla prav dodatna roka za pomoč, bodo najprej poskusili sami – tudi, če jim večkrat spodleti. Seveda to ne pomeni nujno, da je takšen tudi tvoj partner, vseeno pa ne more škoditi, da si bolj pozorna, če potrebuje pomoč (na kateremkoli področju življenja).

Enostavno potrebuje ta občutek, da je ljubljen

Saj ga konec koncev vsi, kajne? Ampak pri edincih je ta potreba še bolj izrazita; odrasli so v središču pozornosti, ki je niso rabili deliti z drugimi. Potrudi se torej, da mu izkazuješ svojo ljubezen, dajaj mu komplimente, povej mu, da ga imaš rada. Seveda to pomeni tudi, da ti mora on znati vse to vračati.

Verjetno je zelo navezan na starše in s tem ni nič narobe

Edinci so ponavadi znani po tem, da so bolj navezani na svoje starše kot pa otroci, ki imajo več bratov in sester. Konec koncev gre za manjšo družino, kjer so odnosi zelo globoki. Naj te to ne moti (dokler so odnosi zdravi). Poskusi na to gledati kot na prednost in nekaj lepega.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo