To je razlog, zakaj bi morali v svojem domu prižigati dišeče sveče

Vedno več ljudi se poslužuje navade, da si doma ob večerih radi prižgejo dišeče dekorativne sveče. Te so dostopne praktično na vsakem koraku, saj jih lahko kupimo v vsaki manjši trgovini in drogeriji. Kaj pa je sploh razlog, da to počnemo in zakaj marsikoga to tako pritegne?

Mir in harmonija

Po mnenju strokovnjakov je najboljši čas, da v svojem domu prižgemo sveče, jutro ali večer. Sveče namreč ustvarijo miren ambient, v prostoru pa lahko začutimo nekakšno harmonijo, ki jo ta ambient tudi ustvarja. Vaš dom se bo tako napolnil s pozitivno energijo in mirom, s pomočjo katerega boste na bolj umirjen način lahko zaključili z dnevom, ali pa ga boste na miren način začeli.

Aromaterapija

Na trgu obstajajo različne dišeče svečke. Nekatere so namenjene zgolj občudovanju in ustvarjanju prijetnega ambienta, medtem ko imajo nekatere druge tudi aromatične učinke. Na primer svečke z aromo pomaranče imajo očiščevalno moč, kar pomeni, da tako vpliva tako na naše razpoloženje, kot tudi na prostor, v katerem se svečka nahaja.

Stik s sedanjostjo

V primeru, da v svojem domu tudi meditirate, potem so svečke v bistvu več kot zaželene spremljevalke. V svojem najljubšem prostoru doma si prižgite svečo, saj boste na tak način ustvarili prijeten ambient, v katerem se boste lahko maksimalno sprostili in poiskali stik s sedanjostjo. Posledično boste lahko vsaj za trenutek pozabili na službene in druge obveznosti, ki nam dan danes jemljejo veliko časa in predvsem koncentracije.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo