JEDI, KI JIH NA PRVEM ZMENKU ”MENDA” NE SMETE JESTI

S prvim zmenkom pride ogromno živčnosti in pritiska. Izgledati želite čimbolj prijetno in dati občutek, da se niste preveč trudile. Ko vas povabi na drugi zmenek, želite izpasti zainteresirano in ne preveč obupano. Ob vsem tem pa najbrž ne razmišljate o tem, kaj boste jedli med prvim zmenkom. A bi morali, saj hrana, ki jo izberete, veliko pove o vas. Ne skrbite, za vas imamo pet jedi, ki so slaba izbira za prvi zmenek.  

 

Solata kot priloga 

Če želite izpasti kot nekdo, ki je kot zajec, potem si izberite nekaj manj kaloričnega, a manjša solata zagotovo ni ena izmed teh jedi. Če naročite samo to in kozarec vode, ker se bojite, kakšen bo račun, potem prvi zmenek v restavraciji ni primeren za vas. Obenem pa tudi ni pametno, da nekomu pokažete, da nič ne jeste.  

 

 

Najdražja stvar na meniju 

Tako kot ni najbolje, da vas je strah, koliko bo prišel račun, pa tudi ni najbolj pametno, da naročite najdražjo hrano na meniju. Če nista ravno nameravala naročiti kakšne znane hrane, ne izberite najdražje. S tem boste samo pokazali, da ste zahtevni in da želite, da za vas zapravi ogromno denarja. 

Rebrca ali perutničke 

Ne verjamemo, da kdo po tem, ko poje perutničke ali rebrca, ni videti kot žival. Res ni potrebno, da že takoj na začetku (ali sploh kdaj) vse delite z nekom, s katerim vas mogoče čaka prihodnost. In umazanija, ki jo pustite za sabo, ko jeste takšno hrano, res ni nekaj, kar bi si kdo želel videti. 

Suši 

Predvsem maki suši je najslabša hrana, ki jo lahko jeste na zmenku. Zavitek je ponavadi prevelik, da ga celega stlačite v usta in nato odgriznete samo polovico, druga pa pade nazaj na krožnik, ali pa vse naenkrat stlačite v usta in ste videti kot veverica. In nobena opcija ni ravno idealna. 

 

 

Špageti 

Če ste takšen štor kot jaz, se najbrž še ni zgodilo, da se ne bi vedno, ko jeste špagete, umazali z omako. Podobno kot pri rebrcih, čista in nežna pot, kako jesti špagete, ne obstaja. Tako, da se jim raje izogibajte.  

 

K. R.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo