JUTRANJE NAVADE USPEŠNIH LJUDI

Da bo vaš dan uspešen in produktiven, je zelo pomembno, kakšne jutranje navade imate. Če vstanete z levo nogo, je vaš dan že avtomatsko zapečaten – cel dan boste slabe volje in občutek boste imeli, da vam vsaka stvar gre narobe. Če pa se zbudite nasmejani in optimistični ter prakticirate spodnje jutranje navade, bo vaš dan čudovit in uspešen.

1. Zbudite se nasmejani in hvaležni

Tudi, če vas čez dan čakajo neprijetni opravki ali služba, ki je ne marate, bodite pozitivni. Spomnite se stvari, zaradi katerih ste v življenju srečni in vam pomenijo veliko. Vzemite list papirja in vsako jutro zapišite vsaj tri stvari, za katere ste hvaležni, da so del vašega življenja. Naj bo to družina, prijatelji, služba, zdravje, ljubezen ali karkoli.

2. Meditirajte

Meditacija je odličen način za sproščanje, spoznavanje samega sebe in iskanje notranjega miru. Tako boste zmanjšali stres in morda s pomočjo razmisleka rešili celo kakšno težavo, ki vas pesti že več dni.

3. Telovadite

Če se boste zjutraj razmigali, vas bo to napolnilo z energijo in pozitivo, ki vas bosta obdajali še cel dan. Morda je zgodaj zjutraj težje vstati in se pripraviti do telovadbe, vendar verjemite, potem se boste počutili veliko bolje.

4. Zbudite svoje možgane

Da boste čez dan lahko normalno funkcionirali in bistro razmišljali, je zelo pomembno, da zjutraj na celoten dan pripravite tudi svoje možgane. Predlagamo, da za začetek kaj preberete, vendar ne enostavnega, temveč malo težje in boilj zapleteno besedilo, v katerega se morate poglobiti, da ga razumete. Pomaga tudi poslušanje neznanih pesmi, katerih besedilo si potem skušate zapomniti ali pa reševanje križank in miselnih iger.

5. Privoščite si uravnotežen zajtrk

Nikoli ne izpustite najpomembnejšega obroka v dnevu. Poskrbite, da se boste zbudili toliko prej, da si boste lahko privoščili tudi zajtrk. Hrana bo namreč zbudila vaše telo in vam dala energijo, da ostanete fokusirani in motivirani še cel dan.

6. Poslušajte glasbo

Med telovadbo, pripravljanjem zajtrka, oblačenjem ali pa vožnjo v službo zmeraj poslušajte glasbo, ki vam je všeč. To bo namreč pozitivno vplivalo na vaše razpoloženje, motivacijo in koncentracijo.

 

Povzeto po: Balance Blog

L. Z.

 

Komentarji
Morda vas bo zanimalo