Kako do zdravih in urejenih las?

Si tudi vi želite močnih in zdravih las ter urejene pričeske, vendar si časovno ali finančno ne morete privoščiti, da vsak mesec obiščete frizerja? Obstaja več načinov, kako lahko same poskrbite za svoje lase in sicer z nekaj navadami, ki jih vpeljete v svoje življenje.

  • Izogibajte se toplotnemu ali kemičnemu urejanju pričeske

Seveda to zmeraj preprosto ni mogoče, sploh če imate skodrane ali neukrotljive lase. Poskušajte svoje klasične izdelke za obdelavo pričeske zamenjati za take, ki delujejo na osnovi vodne pare in ne morejo postati prevroči za vaše lase in jih tako toplotno poškodovati. Če veste, da v prihodnjih dneh ne boste šle na noben poseben dogodek, se lahko urejanju pričeske tudi popolnoma izognete. V primeru uporabe klasičnih pripomočkov, pa zmeraj zaščitite vaše lase z zaščitnim sprejem.

  • Poskrbite, da so vaši lasje čisti

Mastni lasje so gojišče za najrazličnejše mikrobe, hkrati pa lahko povzročajo srbeče lasišče in močno znižujejo vašo samozavest. Pomembno je, da svoje lase ohranjate čiste in da pri tem uporabljate čimbolj kvalitetne izdelke. Poleg šampona ne pozabite uporabiti še balzama ali maske za lase. Primerna higiena zmanjšuje razcepljenost konic in zagotovi lasem dovolj vlage, da izgledajo močni in svetleči.

  • Ostanite zvesti izbranim izdelkom

Pogosto prepričanje je, da je potrebno redno zamenjati izdelke za higieno las, da se naši lasje ne privadijo na eno kombinacijo in sčasoma izgubijo svetleč in zdrav videz. Vendar pa to ne drži! Normalno je, da boste zamenjale izdelek, če vam le-ta ne ustreza. Ko pa najdete idealno kombinacijo šampona in balzama, pa ju ohranite v svojem vsakdanu in ju ne menjujte.

  • Uživajte ustrezno prehrano

Veliko pozornosti posvečamo negi za naše izraščene lase, pozabimo pa na nego lasišča oziroma lasnih foliklov, ki se nahajajo pod kožo. Pomembno je, da uživamo prehrano, ki vsebuje veliko železa, cinka, omega-3 maščobnih kislin in beljakovin, ki bodo spodbujale rast vaših las in skrbeli za zdravje lasnih foliklov.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo