Kako najhitreje do čvrste zadnjice?

Poletja še ni konec in nič hudega, če ti letos niso uspeli cilji glede preoblikovanja svojega telesa, ki si si jih zadala. Pomembno je, da ne obupaš in vztrajaš. Zato smo danes zate pripravili nekaj nasvetov, kako najhitreje do čvrste in lepo oblikovane zadnjice.

Napenjanje mišic: Med sedenjem v službi ali za računalnikom in TV sprejemnikom, med kuhanjem ali v pisarni, napnite zadnjične mišice in jih ponovno sprostite. Zadnjične mišice napnite za približno 10 – 20 sekund, jih sprostite in ponovno napnite. Vajo vsaj desetkrat ponovite.

Počepi: Pet minut dnevno namenite počepom. Položaj naj bo pokončen, počepnite in se ponovno dvignite. Ob počepu vdihnite, na poti navzgor izdihnite.

Širjenje kolen: To vajo lahko izvajate tudi na delovnem mestu. Usedite se na stol in dlani položite na zunanjo stran kolen. Z rokami potiskajte koleno proti kolenu, obenem pa z nogami ustvarite protiutež oz. preprečite dotik kolen. Pritisk zadržite okoli pet sekund, nato se sprostite. Vajo v enem ciklu ponovite vsaj petkrat.

Tek: Tek ni odličen trening samo za zadnjico, temveč za celotno telo. Topi maščobne obloge in povrne dobro fizično pripravljenost.

Kolesarjenje: Vožnja s kolesom, v primerjavi s tekom, nekoliko manj obremenjuje sklepe. Z nekaj koncentracije se lahko osredotočite ravno na mišice beder in zadnjice.

Hoja po prstih: Je še ena praktična vaja, ki ne zahteva veliko časa. Vsaj trideset sekund namenite hoji po prstih, nato se sprostite in vajo vsaj desetkrat ponovite.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo