KAKO NAJLAŽJE OČISTITI BELE SUPERGE

Kupili ste bele superge in se tokrat pa zares odločili, da za vedno ostanejo bele. Čeprav vam do sedaj nikoli ni uspelo, saj je bila potrebna le manjša ploha in postale so rjavkaste ali rumenkaste barve. In tega imamo dovolj.

Bele superge so zagotovo kos, ki ga ima v omari vsaka modna navdušenka, pa naj bodo to legendarne Allsatrke, v zadnjem času izredno popularne Adidasove Stan Smiths ali katerikoli drug model. In vse te modne navdušenke imajo enako težavo. Kako poskrbeti, da bodo superge ostale (oziroma ponovno postale) čiste?

Za vas smo pripravili nekaj trikov, s katerimi bodo vaše superge vsak dan videti, kot da ste jih kupili včeraj.

 

Uporabite bel lak za nohte in prekrijete praske

Če vidite majhno prasko ali umazanijo na vaših belih supergah, vzemite vaš najljubši bel lak za nohte in jo prekrijte. Zares dela čudeže.

 

Belih superg nikoli ne perite v pralnem stroju

Tega se obvezno držite! Tudi pri nežnem pranju je pralni stroj preveč grob do belih superg, zato jih vedno perite na roke.

 

Na težko dosegljivih mestih uporabite zobno ščetko

Uporabite staro zobno ščetko, toplo vodo in nežno milo, če so čevlji umazani na težko dosegljivih mestih ter pazite, da jih drgnete čim bolj nežno.

 

Bele vezalke splaknite s toplo vodo

Mogoče vas mika, da bi vaše bele vezalke kar vrgli v pralni stroj, a tega raje ne storite. Raje jih z nežnim milom operite pod toplo vodo in jih posušite na zraku.

Po pranju v superge natlačite papirnate brisače, ki bodo vsrkale vlago

Po končanem umivanju bodo čevlji zagotovo vlažni in če želite, da se hitreje posušijo, zmečkajte papirnate brisače in jih zatlačite v čevlje ter tako poskrbite, da bodo vpile odvečno vlago.

 

Za oljnate madeže uporabite nežen šampon

Stopili ste v oljnat madež ali pa vam je na čevelj padel masten krompirček. Ko pridete domov uporabite najbolj nežen šampon, toplo vodo ter staro zobno ščetko in nežno operite oljnat madež.

 

Superg ne puščajte na soncu

Belih superg ne puščajte na soncu. Že med nošenjem so dovolj izpostavljene UV žarkom, zaradi česar bodo sčasoma zbledele ali se razbarvale. Pustite jih v temni, hladni sobi.

 

V manjših količinah uporabite razredčeno belilo

Belilo lahko uporabite na belih supergah, a pred uporabo ga je potrebno razredčiti. Predlagano je, da uporabite razmerje ena proti pet: ena belilo in pet voda. Če boste uporabili več belila, tvegate, da se bo blago rumenkasto obarvalo. Zobno ščetko pomočite v razredčeno belilo in nežno podrgnite čevlje. Na koncu jih za piko na splaknite s toplo vodo.

 

Povzeto po: WhoWhatWear

K. R.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo