KAKO V NOVEM LETU NAREDITI POZITIVNE SPREMEMBE V ŽIVLJENJU?

Na začetku vsakega leta smo polni obljub in načrtov: jedli bomo manj čokolade in več zelenjave, se več gibali, se naučili novega jezika, potovali in dosegli mir na svetu. Te obljube so vedno zanimive, a januar je precej naporen mesec. Zunaj pritiska mraz, pada dež ali sneg, po praznikih se moramo vrniti v delovno rutino. Zato že po prvem tednu kar malo pozabimo na zaobljube, ki smo si jih zadali. Raje, kot da si zapišemo zaobljube in preveč zahtevne cilje, je pametno, da se odločimo za le majhne spremembe.  

 

Naredimo digitalno razstrupljanje 

Najboljša stvar pri majhnih stvareh? Lotimo se jih lahko pred televizijo, medtem ko jemo božično čokolado. Odprimo Facebook in izbrišimo ljudi, ki nam gredo na živce, nehajmo slediti Instagram profilom, ob katerih se ne počutimo dobro in izbrišimo vse neprebrane maile. Izbrišimo tudi vse tiste aplikacije na telefonu, ki jih ne potrebujemo in pospravimo namizje računalnika. 

 

Naredimo seznam 

Ni potrebno, da si napišemo prav novoletne zaboljube, raje si napišimo seznam stvari, ki bi jih radi dosegli v naslednjem letu. Lahko je to srečanje s starim prijateljem ali želja po napredovanju v službi.  

 

 

Eksperimentirajmo z novimi sestavinami 

Še nikoli nismo skuhali sladkega krompirja? Če smo ves čas v neki kuharski rutini in v trgovini kupujemo ene in iste stvari, je čas, da najdemo nove sestavine in preizkusimo nove recepte. 

 

Na večerjo povabimo prijatelje 

Naša življenja so zaposlena in polna različnih stvari, zato ni nič nenavadnega, da večkrat odpovemo srečanje s prijatelji. Povabimo jih na večerjo in se jim s tem opravičimo. Lahko večerjo skuhamo ali pa jo naročimo v naši najljubši restavraciji. 

 

 

Odklopimo se 

Januarja smo povsem osredtočeni, kaj vse bomo naredili v novem letu in vse bi radi naredili čim prej. Vsi okoli nas imajo uspešno kariero, Youtube kanal ali so napisali novo knjigo. Ampak zakaj se ne bi preprosto odklopili od vsega? Privoščimo si sproščujočo kopel ali preberimo dobro knjigo. 

 

Bodimo impulzivni 

Si skrivno želimo narediti samo eno stvar? Na primer obiskati novo mesto ali se naučiti nekaj novega? Januar je odličen čas za to. Rezervirajmo karto za vlak ali letalo ali se vpišimo na tečaj. Najboljše, kar lahko naredimo v novem letu, je, da poskusimo nekaj novega, kar nas veseli. 

 

Povzeto po: Popsugar

 

 K. R.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo