Ločitve na Kitajskem zaradi covid-19 izredno narasle

Res je, ločitve na Kitajskem so zaradi koronavirusa drastično narasle. Zakaj? Ljudje so bili v domači karanteni naenkrat prisiljeni preživljati preveč časa drug z drugim. V enem izmed uradov je v zadnjih treh tednih za ločitev zaprosilo več kot 300 parov, v enem izmed mest pa so zaradi močnega povpraševanja postavili omejitev, koliko parov se lahko loči na dan – ne več kot 10.

Pari so skupaj preživeli preveč časa, kot so bili vajeni

Pari so naenkrat tudi po več tednov preživeli skupaj v manjših stanovanjih in se zapletali v prepire, kar je po vsej verjetnosti veliko od njih pripravilo do nagle odločitve za razhod. In tako so ločitve na Kitajskem začele naraščati. Študija iz leta 2018 je namreč pokazala, da imajo pari, ki živijo v skupnem gospodinjstvu že pred poroko, v prvem letu zakona manj možnosti za ločitev v primerjavi s pari, ki pred poroko niso živeli skupaj. Tudi nekatere druge raziskave so pokazale, da je skupno preživljanje časa in skupno življenje ključno za uspešen zakon.

Mnogi se zaradi koronavirusa niso mogli pravočasno ločiti

Drugi možni dejavnik, zakaj so ločitve na Kitajskem od 24. februarja naprej drastično narasle, je prav tako koronavirus oziroma karantena – veliko parov, ki so se želeli ločiti že prej, so prepozno vložili prošnjo in se zaradi zaprtja vseh ustanov niso mogli pravočasno ločiti.
Vrsta ljudi, ki čaka na ločitev po karanteni zaradi koronavirusa.
Kaj pa menite vi? Se lahko kaj podobnega zgodi tudi pri nas, odkar smo se prisiljeni zadrževati samo doma? Priporočamo vam, da ste drug do drugega strpni in spoštljivi, predvsem pa kvalitetno izkoristite dragocen čas in poskušajte iz trenutne situacije povleči le najbolje.
Če vas zanima, kateri so najpogostejši razlogi za ločitev, kliknite TUKAJ. Dejstvo pa je, da se veliko ločitev zgodi prav v kriznih situacijah, kot je tudi epidemija s koronavirusom. Kdaj je torej največ ločitev in razhodov? Preberite TUKAJ.
Povzeto po: Daily Mail
Komentarji
Morda vas bo zanimalo