Maja Pinterič: “Ne morem pomagati, da sem takšna, kot sem”

Kot majhna deklica je želela postati policistka, nato je svojo strast našla v gledališču, danes pa jo je življenje pripeljalo na čisto drugačno pot. Morda jo poznate kot bogato obdarjeno dekle, ki je v kopalkah smučalo na Krvavcu, morda ste del množice njenih instagram sledilcev, še bolj verjetno pa ste jo prejšnji teden opazili v vlogi čedne voditeljice Eme Freš. Maja Pinterič je s svojim pristnim in naravnim nastopom ter širokim nasmeškom do ušes navdušila celotno Slovenijo in skupaj s sovoditeljem Bojanom Cvjetićaninom iz skupine Joker Out na slovensko televizijo vnesla nekaj svežine.

23-letna študentka komunikologije prihaja iz Sromelj in obožuje nove izzive, s katerimi se iz dneva v dan srečuje na youtube kanalu NekiNeki, ki ga ustvarjata skupaj z Lovrom Prešičkom. Svoje kreativno razmišljanje in sproščenost je pokazala že v veliko gledaliških igrah in filmskem ustvarjanju, letos pa je skupaj s Klemnom Kopino, Rebeko Tomc, Bojanom Cvjetićaninom in Denisom Živčecem komentirala tudi nastope glasbenih izvajalcev, ki so bili del Eme Freš. Sama bi se v treh besedah opisala kot nasmejana, pristna in skodrana, nekoliko več o njej pa lahko preberete v spodnjem intervjuju.

 

Nastop v vlogi voditeljce Eme Freš je bil vaš prvi nastop na televiziji v živo. Kakšni so bili občutki?

To je bila zame povsem nova izkušnja, saj sem prvič nastopala pred tako veliko množico in to v živo. Sicer smo z ekipo imeli vaje ves dan in načeloma vse izpilili tako, kot mora biti, vendar nikoli ne veš, kdaj lahko gre kaj narobe. Občutki pa so bili super in nepozabni, pred kamero sem bila navdušena. Preizkusiti nekaj takega je res nekaj posebnega in veselim se, da še kdaj ponovim kaj podobnega.

 

Ste imeli tudi kaj treme?

Ja, veliko. Že dva tedna prej, ko veš, da te nekaj čaka in se pripravljaš na to. Tisti dan sem mogoče imela celo manj treme kot prej, saj je vse teklo gladko in brez težav. Tistih nekaj prvih trenutkov pred kamero, ko sva se z Bojanom najavila, sva bila oba še nekoliko ‘zategnjena’ in živčna, potem pa sva se tekom oddaje povsem sprostila, sploh na koncu – se je tudi videlo na kameri.

 

Sicer se ukvarjate s snemanjem zabavnih vsebin na youtube kanalu NekiNeki. Čutite kakšno posebno razliko med snemanjem videoposnetkov za NekiNeki in vodenjem Eme Freš?

Zagotovo. Prva razlika je seveda že v tem, da za NekiNeki nikoli ne nastopamo v živo. Prav tako nam ni treba slediti nobenemu scenariju, ampak velika večina temelji na improvizaciji, vse skupaj je spontano in sproščeno. Iščemo namreč vedno nove izzive in se zabavamo. Na Emi Freš pa je bil nastop seveda nekoliko težji, saj nisem vajena nastopanja v živo. Pozorna sem morala biti, da povem točno to, kar je v scenariju, in ves čas paziti, kam gledam.

 

Najljubši film: Inglourious Basterds

Sanjsko potovanje: Tajska

Najljubša hrana: kari, domač pire krompir

Najljubši položaj v postelji: spanje na boku

Boljša polovica: Matic Resnik

Najljubša pijača: gin tonic

Najljubša prostočasna dejavnost: druženje s prijatelji, spontani izleti

Številka košarice: prepustim domišljiji

Najljubša pesem: The Blaze – Virile

Najljubša žival: beli švicarski ovčar

 

Kakšni so vaši cilji v prihodnosti? Se vidite na televiziji ali kje drugje?

Vloga voditeljice mi je bila zelo všeč in zagotovo bi to rada še kdaj ponovila, saj mi je nastopanje na televiziji zelo pri srcu. Želela pa bi tudi še veliko drugih stvari; še naprej bi ustvarjala za NekiNeki, saj se pri delu izjemno zabavam, želim pa si nastopiti tudi v kakšnem slovenskem filmu in igrati v gledališču. Letos poleti sem z ekipo mladih nastopila v seriji z naslovom Zato, ker lahko, katere producent je Jure Kreft. Snemali smo pet do šest dni in bilo mi je zelo všeč, prvič sem imela priložnost nastopiti v pravi seriji.

 

Bi raje vodili resne ali zabavne oddaje?

Včasih sem si  predstavljala, da sem bolj primerna za resne stvari, razmišljala sem celo, da bi bila novinarka. Štiri leta nazaj sem namreč sodelovala pri Akademski televiziji (AKTV), kjer so imeli študenti Akademije za gledališče, radio, film in televizijo (AGRFT) svojo oddajo in takrat sem vodila resen program ter napovedovala poročila. Potem pa je enkrat zbolel voditelj ene izmed zabavnih oddaj in sem ga takrat nadomeščala. Rekli so mi, da mi v bistvu zabaven žanr še bolj pristaja in od takrat naprej sem začela razmišljati, da sem mogoče oseba, ki se raje zabava in smeji, kot pa da bi bila resna. Bi pa oba žanra z veseljem preizkusila.

 

Ste z vodenjem Eme Freš pridobili veliko oboževalcev? Vas na ulici kdo ustavi?

Najbolj me poznajo otroci, zaradi kanala NekiNeki. V soboto po oddaji je moje starše klicalo ogromno ljudi, s katerimi sicer nimamo veliko stikov, sicer pa me na ulici še ne ustavljajo tako zelo, da ne bi mogla mimo (smeh). Da sem bolj prepoznavna, pa se vidi tudi po naraščajočem številu sledilcev na facebooku in instagramu. Ko nastopiš na televiziji, se pozna, nastop na televiziji je neke vrste izstrelitev.

 

Kaj je bila po vašem prelomnica, da ste dobili prepoznavnost? Je bilo to mogoče prav smučanje v kopalkah na Krvavcu – izziv, s katerim sta se z Lovrom soočila v NekiNeki?

Ja, zagotovo. Vedno je prelomni trenutek tisti, ki je edinstven in poseben – ne bom rekla ravno neugoden, ampak vsekakor udaren. In smučanje v kopalkah je bilo točno to. Ta videoposnetek je najbolj gledan izmed vseh NekiNeki posnetkov že dalj časa, ima preko 350 000 ogledov. Takrat so naju po slabem letu delovanja zares opazili, naenkrat so začeli o tem pisati tudi mediji in ljudje so opazili, da delava stvari, ki so mogoče malo drugačne od ostalih – spustimo se v čudne izzive in delamo na kreativi, zabavi.

 

 

Ste na račun tega videoposnetka dobili tudi kakšne negativne komentarje?

Ja, od ljudi slišiš veliko stvari. Dobila sem veliko komentarjev, češ samo sleči se je treba pa bodo pisali o tebi. Ampak tega nisem vzela osebno in v slabem smislu – v bistvu tudi ne morem pomagati, da sem takšna, kot sem (smeh). S takšnimi komentarji se ne obremenjujem, to so zame ljudje, za katere pravim,  da nimajo s svojim življenjem nič kaj pametnega početi in zato raje komentirajo druge. Vedno bodo na nekom našli nekaj, kar jim ne bo všeč.

 

View this post on Instagram

 

I got it from my mama. The glasses, I mean … 😎

A post shared by Maja Pinterič (@majapinteric) on

 

Poleg ustvarjanja kreativnih vsebin ste tudi študentka komunikologije na FDV. Lahko rečete, da vam je izobrazba pripomogla h karieri?

Rekla bi, da zelo, ker sem imela zraven fakultete še vedno dovolj časa, da preizkušam druge stvari. Nisem takšna, da bi se posvečala samo knjigam in zbirala desetke, ker to ni nekaj, kar hočem v življenju. Na koncu nihče ne bo gledal, kakšna je tvoja izobrazba, če si v nečem dober. Najbolj mi je pomagalo, da sem nastopala v gledališču – iz gledališča so me poklicali na AKTV, tam so me videli ljudje, ki so me povabili na NekiNeki in tako naprej. Sicer se rada ukvarjam z mediji, tako da na nek način sem tudi na faksu dobila kakšen nov pogled na ustvarjanje in medije.

 

Na instagramu vašim objavam sledi več kot 17 tisoč ljudi. Kaj bi svetovali drugim , če želijo postati spletni vplivneži? Imate kakšen recept?

Pravzaprav si ne želim biti vplivnica, ampak bi raje videla, da me ljudje dojemalo kot youtuberko. Spletni vplivnež ima po mojem včasih celo nek negativen prizvok, marsikdo pa si privošči tudi kakšne zlobne komentarje. Sicer pa se mi zdi, da je pomembno, da delaš to, kar te veseli in pred kamero nisi zlagan, ker bodo to slej ko prej vsi opazili in ne boš več kredibilen. Če imaš smisel za fotografiranje ali modo, počni to. Ne pa početi nečesa, kar te ne veseli in s čimer se ne strinjaš.

 

 

View this post on Instagram

 

Spending my holidays in @liscalingerie 🙃 #liscaxmasvibes #liscalingerie #liscavibes #lisca

A post shared by Maja Pinterič (@majapinteric) on

Majo lahko od nedelje naprej vidite tudi v oddaji Vikend paket, kjer bo skupaj z Lovrom Prešičkom vodila novo rubriko Eurošpil. Voditelja bosta v Eurospinu med nakupovalci izbrala nekoga, ki bo moral opraviti dva izziva, s čimer si bo prislužil nagradni bon v vrednosti 200 evrov. Z izzivi pa se bosta soočila tudi Maja in Lovro – gledalci jima lahko preko družbenih omrežij predlagate smešen in zabaven izziv, ki ga bosta nato morala opraviti.

 

 

View this post on Instagram

 

en teden, dvakrat na TV. Podpišem. 😂 zelo vesela, da sem del super projekta na @emaevrovizija 💥 #emafres

A post shared by Maja Pinterič (@majapinteric) on

 

Komentarji
Morda vas bo zanimalo