Morda že celo življenje uporabljaš parfume narobe – preberi 3 najpogostejše napake

Te tri napake počne ogrooomno ljudi … Upamo, da nisi med njimi.

Drgnjenje zapestij

Mnogi parfum uporabljajo tako, da z njim pošpricajo eno zapestje, tega pa nato podrgnejo ob drugega, da bi se parfum razporedil po obeh. A to naredi večškode kot koristi –omeji namrečobstojnost vonja, saj poškoduje note v dišavi. Parfum le popršite po vsakem zapestju posebej in pustite dišavi, da naredi svoje.

Shranjevanje parfumov na sončni svetlobi

Vročina lahko poškoduje parfume. Dišavo namrečrazgradi hitreje in vpliva na kemikalije, ki nato spremenijo vonj. Parfum lahko zato celo spremeni barvo in postane po izpostavljenosti toploti rahlo temnejšega odtenka. Četudi bi jih najraje občudovali na polici, strokovnjaki trdijo, da je parfume najbolje shranjevati kar v hladilniku. Če pa vam je misel na shranjevanje parfuma zraven zelenjave in drugih živil dokaj čudna, se vsaj prepričajte, da niso na vročini in sončni svetlobi.

Prekomerna uporaba

Morda se vam kdaj zazdi, da je, ko pride do parfumov, večtudi bolje. A temu vsekakor ni tako. Če uporabite prevečparfuma naenkrat, se zna zgoditi, da bo njegov vonj slabši, kot bi bil ob normalni uporabi. Hoja po svetu v oblaku parfuma pa je skoraj enako slaba, kot če tega sploh ne bi uporabili. Le rahlo popršite po točkah, kjer je čutiti srčni utrip, in že ste pripravljeni.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo