Na tak način ti lahko pitje kave pomaga shujšati

Veliko ljudi si ne predstavlja, da bi svoje jutro začeli brez skodelice kave. Če s kavo ne pretiravaš, ima lahko zelo ugodne učinke na tvoje telo, med drugim tudi pospešuje izgubo odvečnih kilogramov. Te zanima, kako?

Pripomore k temu, da se počutiš bolj sito

Skodelica kave te lahko na nek način nasiti in zmanjša tvojo željo po hrani, sploh po poseganju po nezdravih prigrizkih. Poleg tega gre za tekočino, ki napolni tvoj želodec in ti da občutek, da si polna.

Napolni te z energijo, da si pripravljena na več gibanja

Kava te lahko napolni z energijo in spodbudi metabolizem. Ravno skodelica kave je lahko odločitelj, ali boš ta dan telovadila ali ne. Če se boš počutila polno energije in motivacije, kar ti lahko kava zagotovi, boš se zelo verjetno lažje spravila h gibanju.

Turška kava ima zelo malo kalorij

Če piješ navadno turško kavo, se od tega ne moreš zrediti, saj je zelo nizkokalorična. Problem nastane, če uporbaljaš veliko sladkorja, mleka, smetane in podobnih dodatkov.

Spodbuja prebavo in izločanje strupov iz telesa

Kava je znana po tem, da spodbuja prebavo in ima diuretične učinke, zato se ne čudi, če boš po skodelici zaužite kave morala pogosto na stranišče. Pomembno je, da poleg tega vseeno spiješ veliko vode.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo