NAJBOLJŠE DESTINACIJE ZA KULINARIČNE ODDIHE

Poleti se odpravljamo na vse možne konce, iščemo najboljše plaže in najlepše razglede. Nekateri pa pri izbiri destinacije iščejo tudi, kje bodo najbolje jedli. Obiskala sem okoli 15 držav in moram reči, da mi je zanekrat najboljša italijanska in grška kuhinja. Katere pa so tiste, kjer si lahko privoščite najboljši kulinarični oddih?

FEZ, MAROKO

Mesto, ki spominja na obzidan labirint, je odlično za vse tiste, ki bi radi zadovoljili tako svoje turistične kot kulinarične potrebe. Za celoten Maroko so značilne pisane začimbe vseh vrst, ki skupaj z mešanico kultur ustvarijo edinstven okus, ki zadovolji okus vsakega gurmana. Fez ponuja tudi kulinarične izlete in kuharske tečaje, kjer se lahko naučite pripravljati tradicionalne maroške jedi in jih seveda tudi poskusite.

ISTANBUL, TURČIJA

Mesto, kjer se srečata Evropa in Azija. Z mešanico balkanskega, srednjevzhodnega in evropskega vpliva je turška kuhinja zagotovo ena izmed tistih, ki jih je potrebno poskusiti.

BARCELONA, ŠPANIJA

Glavno mesto Katalonije ima vibrajočo prehransko sceno. Ko obiščete Barcelono, je obvezno, da poskusite paello in seveda slavne tapase, vse to pa poplaknete z kozarcem domače sangrije.

NEAPELJ, ITALIJA

Pica je hrana, ki jo jemo vsi in jo imamo tudi radi vsi. Zato je zagotovo ena izmed destinacij, ki jo morate obiskati, italijanski Neapelj ali drugače rečeno, dom pice. Znani so predvsem po pici Napolitani, ki jo lahko tam dobite na prav vsakem vogalu, najboljša pa je zagotovo v L’Antica Pizzeria Da Michele, kjer so posneti tudi nekateri deli filma Jej, Moli, Ljubi. Seveda pa lahko v Neaplju najdete tudi rezance vseh vrste in odlične sladice.

GRČIJA

Ne glede na to, ali se odločite za obisk celinske Grčije ali enega izmed otokov, nikakor ne smete izpustiti možnosti, da poskusite njihov gyros ali suvlaki. Njihova skrivna sestavina je zagotovo tzatziki in odlične začimbe, ki nikakor ne smejo manjkati pri pravi grški solati. Če se letos odpravljate v Grčijo, se boste nazaj zagotovo vrnili s kakšnim dodatnim kilogramom.

 

Povzeto po: PASSPORTSTOLIFE

K. R. 

Komentarji
Morda vas bo zanimalo