Popolna poročna darila. Kako izbrati paket, ki bo očaral mladoporočenca?

Poroka je eden najpomembnejših dogodkov v življenju, ki prinaša obilo veselja in praznovanja. Če ste povabljeni na poročno slovesnost, je izbira popolnega darila za mladoporočenca prav tako pomembna, kot je sam dogodek. Kakšno darilo izbrati, da bo izražalo vaše dobre želje in očaralo sveže poročenca?

Ob prejemu vabila na poroko večina nas doživlja precej mešane občutke. Po eni strani se namreč veselimo skupaj s parom in nazdravljamo sreči ter ljubezni, po drugi strani pa nas to postavi pred marsikatero dilemo, saj nismo prepričani, kako se urediti za ta svečan dogodek niti kaj podariti paru, da bo ta na nas tudi po vstopu v zakonsko zvezo ohranil kar najlepši spomin.

Izbira poročnega darila, ki bo in lepo in primerno in uporabno, ob tem pa še vsaj malce personalizirano, pa čeprav le s tem, da bo odražalo upoštevanje želja ter potreb mladoporočencev, brez dvoma predstavlja velik izziv, ki ga težko premagamo kar v dnevu ali dveh.

Vprašanje, kaj podariti, od nas terja temeljit premislek, dobro poznavanje neveste in ženina, odveč pa ni niti povezanost z njunimi družinskimi člani, ki zaradi posebne bližine vsaj malenkost bolje od nas vedo, katera poročna darila bi lahko bila najbolj prava.

Kako se lotiti izbire poročnega darila?

Ko gre za poročna darila, se v nas pojavi vrsta vprašanj. Prvo se seveda dotika negotovosti glede vrednosti poročnega darila, drugo vsebine tega, pri čemer se denar v marsikaterem pogledu zdi najenostavnejša in najbolj priročna, hkrati pa tudi najbolj neosebna izbira, tretje primernosti podarjanja darilnih paketov v primerjavi s samostojnimi poročnimi darili, ter navsezadnje preglavic, povezanih s tem, kje poročno darilo sploh iskati.

Vrednost poročnega darila

Bonton narekuje pravilo, da naj bo vrednost poročnega darila minimalno enakovredna strošku, ki ga imata mladoporočenca s povabljencem na poroko. V splošnem to pomeni, da je priporočeno podariti poročna darila v vrednosti 100 EUR, kar je lahko dobro izhodišče pri premišljevanju o vsebini darila, čeprav je vrednost poročnega darila odvisna tudi od tega, kako blizu smo si z nevesto in ženinom.

  • Za znance in sodelavce je primerno simbolično poročno darilo v vrednosti med 20 ter 50 EUR.
  • Za ožje sodelavce, bratrance in prijatelje je primerno poročno darilo v vrednosti med 50 ter 100 EUR.
  • Za ožje družinske člane in najbližje prijatelje je primerno poročno darilo v vrednosti med 100 ter 250 EUR.
  • Poročna darila v vrednosti nad 250 EUR so redka in so primerna izključno za finančno dobro stoječe ožje družinske člane ter finančno dobro stoječe najbližje prijatelje.

Vedno dobra možnost, posebej če sodimo v skupino sodelavcev ali znancev, je skupinsko poročno darilo, ki ga podarimo skupaj z ostalimi povabljenci, kar nam omogoča podariti darilo večje vrednosti kakor če bi to storili sami.

In ker v tem primeru o darilu premišljuje več ljudi, so izgledi, da bo poročno darilo uspelo zadovoljiti želje in potrebe para, veliko večji.

Spletna trgovina Obdaruj

Poročna darila, ki jih ponuja spletna trgovina Obdaruj.si, razrešujejo marsikatero dilemo povabljencev, saj je na strani možno najti številne darilne pakete, premišljeno sestavljene iz najrazličnejših izdelkov za zadovoljitev širokih želja in potreb mladoporočencev.

Vsa darila se nahajajo v ličnih embalažah (darilni škatli), tamkajšnja ekipa pa je povabljencem na poročno slavje pripravljena pomagati pri izbiri oziroma svetovati. Znana je po visoki stopnji odzivnosti, osebnem pristopu in veliki prilagodljivosti, pri čemer se slednja med drugim odraža skozi možnost sestave unikatnega darilnega paketa, ki se ga lahko pošlje bodisi na naslov darovalca bodisi direktno na naslov mladoporočencev.

Priprava tovrstnega poročnega darila v okviru spletne trgovine Obdaruj poteka v štirih korakih.

  1. Izbira darilne škatle. Obstaja več napisov, s katerimi je opremljena darilna škatla, saj spletna trgovina Obdaruj ponuja tako poročna darila kot darila za rojstni dan in druge obletnice ter posebne priložnosti.
  2. Izbira poročnega darila (izdelkov). V ponudbi so darila za prav vsako priložnost in vse generacije, posebna pozornost pa je na poročnih darilih, ki mlade pare pospremijo v skupno življenje.
  3. Izbira voščilnice. Ne nujno, zagotovo pa je lepo, če je poročno darilo obogateno z osebnim posvetilom.
  4. Izbrano poročno darilo je s strani spletne trgovine Obdaruj poslano na naslov mladoporočencev ali na naslov tistega, ki poročno darilo nevesti in ženinu želi izročiti osebno.

Dobro je vedeti, da se poročna darila praviloma izročijo pred poroko, čeprav je povsem primerno poročno darilo izročiti tudi kasneje – celo mesec ali dva po poroki. Kljub temu je v navadi, da se poročno darilo mlademu paru preda približno dva tedna pred poroko.

Ideje za poročna darila

Pravo poročno darilo izkazuje podporo mladoporočencema in obenem pokaže, da se veselimo skupaj z njima ter da tudi nam ta poseben dogodek veliko pomeni. Če sodimo med ožje prijatelje ali bližnje sorodnike, bržkone pri organizaciji in pripravah na poroko sodelujemo tudi sami, kar nam izbiro darila dodatno olajša, čeprav ta ne bi smela biti težka že zaradi naše povezanosti s parom ter dobrega poznavanja tako nevestinih kot ženinovih zanimanj.

Kljub temu nekaj dodatnih napotkov nikoli ni odveč …

Vsekakor je treba upoštevati, da humorna poročna darila oziroma poročna darila, ki bi lahko pri komurkoli od prisotnih vzbudila kakršnekoli neprijetne občutke niso primerna izbira. Nasprotno se je vedno priporočljivo opreti na življenjski slog mladega para, saj nas ta najbolj usmeri v to, kaj bi lahko bilo koristno, uporabno, obenem pa lepo in kakovostno poročno darilo.

Enako zaželena so personalizirana poročna darila, unikatna poročna darila, tista, ki paru omogočijo nova doživetja in vrsta drugih.

Dobre ideje za poročna darila so tako denimo rezervirane za vse izdelke ali storitve, povezane z osebnimi zanimanji mladoporočencev (pomembno je paziti le na to, da je poročno darilo namenjeno obema, ne samo enemu od njiju), gospodinjske aparate in druge materialne dobrine, ki jih bo par ob vstopu v zakon zagotovo potreboval (seveda v kolikor doslej ni stanoval skupaj), umetniška dela, s katerimi bo lahko opremil dom in vsakodnevno ohranjal spomin na nas, nove izkušnje (denimo adrenalinski športi, počitnice, na katere se sam ne bi odpravil, ker meni, da zanje še ni pravi čas) ter personalizirane, unikatne izdelke.

Marsikateri par izbiro poročnega darila olajša s pripravo seznama želenih poročnih daril, zato se pred nakupom velja pozanimati, ali je tako tudi z našima nevesto in ženinom, prav tako, ali sprejemata denarna poročna darila. Večina parov, ki denarja za poročno darilo ne sprejema to namreč povabljencem jasno pove, podobno pa je tudi s tistimi, ki si denarja zaradi načrtovanja večjih izdatkov želijo.

Ustreznost posameznega poročnega darila se od para do para razlikuje, prav to pa je tisto, kar spletna trgovina Obdaruj upošteva in zaradi česar ponuja širok nabor poročnih daril, natančneje daril za čisto vsakogar, ki mladoporočenca želi obdariti kot si ob tem nepozabnem dogodku zaslužita.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo