Najboljši nasveti za potovanje z nahrbnikom ali backpacking

Marsikdo obožuje potovanja z nahrbtnikom, saj ima veliko prednosti, predvsem takrat, ko se med potovanjem veliko premikaš. Veliki kovčki sicer omogočajo veliko prostora za stvari, ki jih želiš vzeti s seboj, hkrati pa lahko močno otežijo tvoje potovanje. Če še nisi nikoli potovala z nahrbtnikom in o tem razmišljaš, smo pripravili nekaj koristnih nasvetov zate.

Spakiraj 10 ključnih stvari

Zaščita pred soncem, baterija, prva pomoč, vžigalnik, osnovna hrana, voda, osnovni kosi oblačil, spalna vreča, navigacija, denarnica z osebnimi dokumenti. Nikar ne pretiravaj s količinami – hrano in vodo lahko vedno kupuješ po poti, oblačila lahko opereš.

Poskrbi za higieno

Ključna stvar, ki marsikoga odvrača od potovanja z nahrbtnikom, je vprašanje higiene. Ne skrbi, za vse lahko poskrbiš z nekoliko organizacije. Za vsak primer s seboj vedno vzami manjše milo ali šampon in razkužilo za roke. Priporočljivo je vzeti tudi suhe in mokre robčke oziroma kar toaletni papir.

Spakiraj stvari, ki so lahke in ne pretiravaj z rezervami

Seveda je odvisno od tega kam potuješ – v tople kraje je veliko lažje potovati z nahrbtnikom, saj ti že oblačila vzamejo manj prostora, ker so manjša in lažje. Vsekakor spakiraj le tisto najnujnejše.

Če ti na koncu ostane nekaj prostora, to ne pomeni, da ga moraš zapolniti

Če ti je po nekakšnem čudežu uspelo, da je v nahrbtniku še nekaj prostora, bodi vesela. Vedno se lahko zgodi, da boš domov pripeljala več stvari, ki si jih vzela s seboj.

Premišljeno zloži stvari, ki jih nameravaš spakirati

S pravilnim načinom zalaganja in pakiranja lahko prihraniš ogromno prostora. Poleg tega moraš poskrbeti, da so stvari, ki jih boš redno potrebovala, čim bolj dostopne.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo