NAJDRAŽJA MESTA NA SVETU 2019

Tokrat smo za vas pripravili 11 mest iz celega sveta, kjer je življenje najdražje. Preden odpotujete, se je namreč zelo dobro pozanimati o približnih cenah, da veste načrtovati, koliko denarja potrebujete zraven.

 

1. SINGAPUR
Singapur je mestna država, ena najdražjih za življenje, je pa zato zelo znana po izjemni čistoči in varnosti. Verjetno pa ne bi bila tako varna in čista, če ne bi imeli cel kup prepovedi. Kaznovani ste lahko, če hranite golobe, če ste kjerkoli opaženi goli (tudi v lastnem domu skozi okno), prav tako so strogo prepovedani žvečilni gumiji.
1. PARIZ, FRANCIJA
Mesto zaljubljencev in luči. In hkrati izjemno dragih stvari. Čeprav lahko z Dunaja ali Benetk letite v Pariz smešno poceni (povratna karta od 15 evrov naprej), to ne pomeni, da boste na potovanju v Pariz zapravili malo denarja, saj je tam življenje pregrešno drago. Kot zanimivost, osnovni meni v Mcdonald’su (srednji krompirček, Big Mac, kokakola) stane v Parizu več kot 8 evrov, kar je dvakrat dražje kot pri nas, za njih pa še vedno ena najcenejših možnosti prehranjevanja zunaj. Za pivo v lokalu blizu Elizejskih poljan boste plačali okoli 10 evrov.
1. HONG KONG, KITAJSKA
Hong Kong je privlačno turistično mesto, znano po svoji zanimivi zgodovini in predvsem mešani sestavi naroda. Je pristaniško mesto, kjer lahko brez težav najdete tudi podeželsko pokrajino, znano po starem tradicionalnem načinu življenja. Hrana je naravnost božanska, vendar je za obrok zunaj na žalost potrebno odšteti veliko denarja.
4. ZURICH, ŠVICA
Ko slišimo besedo Švica, takoj pomislimo na številne banke, visoke plače in poslovneže. Res je, Švica je z razlogom na vrhu lestvice najdražjih mest za življenje po svetu, vendar je hkrati tudi zakladnica čudovitih jezer in gora. Zurich je kolesarjem in pešcem zelo prijazno mesto, kjer lahko oboževalci kulture neizmerno uživate v kopici zgodovinskih muzejev in umetnosti.
5. ŽENEVA, ŠVICA
Še eno izjemno lepo, a pregrešno drago švicarsko mesto, kjer se ves čas nekaj dogaja in nikoli ni dolgčas.
5. OSAKA, JAPONSKA
Osaka je izjemno priljubljena destinacija, privlačna za turiste iz vseh delov sveta. Znana je po zanimivi moderni arhitekturi in odlični, a izjemno dragi ulični hrani. Če se želite naužiti divjega nočnega življenja, je to prava turistična destinacija za vas.
7. SEUL, JUŽNA KOREJA
Seul je prestolnica Južne Koreje, kjer se združijo neskončno visoki nebotičniki moderne arhitekture skupaj z naprednimi podzemnimi železnicami in budističnimi templji. Tukaj najdete mešanico zabave, tradicije, moderne tehnologije, zgodovine in zanimive kulture. Zanimivo je, da so v primerjavi z ostalimi cenami vožnje s taksiji dokaj ugodne.
7. KOPENHAGEN, DANSKA
Mesto, znano po urejenosti in čistoči. Za razliko od ostalih ni ravno velemesto, po želji se ga da prehoditi tudi peš. Slovi po veliko zgodovinskih in sodobnih posebnostih, s svojo zanimivo arhitekturo pa vam takoj priraste k srcu.
7. NEW YORK, ZDA
New York, mesto, kjer se ne boste nikoli znašli sami na ulici, saj je najgosteje naseljeno mesto v ZDA, kjer se neprestano nekaj dogaja. Je pomembno središče praktično vsega: politike, financ, izobraževanja, turizma, mode in še bi lahko naštevali.
10. TEL AVIV, IZRAEL
Tudi izraelsko mesto Tel Aviv se je leta 2019 uvrstilo na seznam najdražjih mest za življenje. Mesto je v prejšnjem stoletju doseglo velik gospodarski razvoj in napredek v urbanizmu in je sedaj eno izmed večjih ekonomskih središč. Zaradi obmorske lege je zelo zanimivo tudi za turiste.
10. LOS ANGELES, ZDA
Središče podjetništva, kulture, izobraževanja, medijev, mode in tehnologije. Najbolj pa je mesto znano kot največje središče zabave (poleg Las Vegasa). Na žalost pa zabava v Los Angelesu tudi veliko stane. Za en koktajl boste odšteli povprečno 14 dolarjev.
Povzeto po: CNN Travel
L. Z.
Komentarji
Morda vas bo zanimalo