NAJLEPŠI BOŽIČNO-NOVOLETNI SEJMI

Praznično decembrsko vzdušje je kot nalašč za božične izlete. Vzemite si kakšen dan med prazniki za družino in prijatelje ter skupaj doživite zimsko pravljico. Vas zanima, kje v bližini so najlepši božično-novoletni sejmi, kjer lahko v celoti okusite božično-novoletne sanje? Spodaj naštete destinacije v decembru preprosto morate obiskati.

1. Dunaj

Če slučajno še niste obiskali prazničnega Dunaja, je zdaj čas, da to brž storite, doživetje je nepozabno. Glavni trg pred mestno hišo je središče vsega dogajanja – kraj, kjer lahko v soju novoletnih lučk in okraskov uživate ob dobri glasbi in dišečem kuhanem vinu.

2. Zagreb

Ni skrivnost, da se ogromno Slovencev vsakoletno poda na ogled novoletnega Zagreba. Uživajte v slastnih dobrotah, božičnih koncertih in ostalem božičnem programu, ki ga nudi advent v Zagrebu.

3. Praga

Praga je mesto, ki ga je zaradi dobre in cenovno ugodne kulinarike zanimivo obiskati vse leto, še posebej pa v decembrskem času. Posladkate se lahko s tradicionalnimi češkimi dobrotami, si ogledujete okrašene stojnice in zagotovo najdete tudi manjša očarljiva božična darilca, prepojena s tradicijo in toplino.

4. Bruselj

Če vas po celodnevnem ogledovanju Bruslja zazebe, se lahko ustavite na prazničnih stojnicah, kjer vas bo pogrelo mamljivo dišeče kuhano vino. Privoščite si belgijsko čokolado na tisoč in en način in rajajte ob praznični glasbi.

5. Salzburg

Za tiste, ki težko pričakujete božične praznike, potekajo božično-novoletni sejmi v Salzburgu že od novembra naprej. Posladkate se lahko s slastnimi slaščicami, pogrejete s kozarčkom kuhanega vina ali čaja in olajšate svojo denarnico z nakupi unikatnih ročno izdelanih darilc, ki vam bodo ogrela srce.

Obiščete pa lahko tudi Amsterdam, več o tem preberite TUKAJ.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo