AMSTERDAM: KAJ VSE MORATE VIDETI IN KOLIKO VAS BO TO STALO

Glavno mesto Nizozemske kar kliče po tem, da ga obiščete. Gre za izjemno čudovito mesto, znano po številnih kanalih in neskončnem številu koles, v določenem delu leta pa tudi po raznobarvnih tulipanih. Amsterdam je kraj, kjer boste pozabili na čas.

Katere so vaše prve asociacije, ko nekdo omeni Amsterdam? Tulipani, kolesa, rdeča ulica? Mesto, kjer nekatere sicer prepovedane substance niso prepovedane? Morda dejstvo, da gre za kraj, kjer je potrebno globoko seči v denarnico? Da, vendar Amsterdam je veliko več kot to.

Gre za mesto, ki vam ponuja obilo možnosti za užitek. Za vas smo zbrali glavne turistične atrakcije, ki bi jih vsak turist moral doživeti in videti, ko se odpravi v nizozemsko prestolnico.

Neskončni kanali

Kamorkoli se boste obrnili, vas bodo zmeraj obdajali številni kanali. O tem, kako čudovit razgled ponujajo, namesto nas govorijo fotografije.

Hiša Ane Frank

Ena izmed najbolj obiskanih turističnih atrakcij v Amsterdamu. Vendar pozor – vstopnice so po navadi razprodane za več tednov naprej, nakup pa je možen zgolj preko spleta. Zagotovite si jih pravočasno.

Cena: 10,5 €

Sirarne Henri Willig

Gre za znano verigo sirarn, ki jih najdete praktično v vsaki ulici Amsterdama. Ponujajo izredno zanimive okuse sira in domačih vafljev, najboljši del pa je, da imate v vseh poslovalnicah možnost sir tudi poskusiti in se tako lažje odločiti za nakup.

Čokoladnica Tony’s Chocolonely

Ker čokolade ni nikoli preveč, morate nujno obiskati čokoladnico, ki je bila ustanovljena leta 2005 v Amsterdamu. Za vse sladkosnede bo to raj na zemlji, saj tudi tukaj ne skoparijo z degustacijo. Lahko ustvarite tudi svojo čokolado, izberete okus in različne dodatke ter napišete posvetilo.

Cena čokolade: 3,1 € (vendar pozor, iste čokolade lahko kupite v trgovini za manj denarja)
Cena čokolade, ki jo ustvarite sami: 7,5 €

Red Light Secrets – Muzej prostitucije

Amsterdam je znan po svoji rdeči četrti, kjer vsak večer na sceno stopijo prijateljice noči in to povsem legalno. V tej četrti se nahaja tudi muzej prostitucije, kjer vam skozi zgodbo ene izmed deklet prikažejo, kako poteka njihov vsakdan + še veliko zanimivih sočnih informacij.

Cena: 12,5 €

Van Goghov muzej

Tudi v primeru, da niste poznavalci njegovih del, vam toplo priporočamo obisk njegovega muzeja. Vendar pozor – zaradi izjemno velike gneče vam priporočamo, da karte kupite preko spleta.

Cena: 19 € + 5 € multimedija (ki ni obvezna)

Winkel 43

Gre za kavarno, ki slovi po najboljši jabolčni piti v Amsterdamu. Gneča je velika, vendar se zares splača počakati.

Cena: 4,1 €

Stadion Johan Cruyff ArenA

Ljubitelji nogometa ne smete izpustiti ogleda stadiona, na katerem domače tekme igra nizozemski Ajax. Že domača slačilnica je nekaj posebnega, se vam ne zdi?

Cena: 15,5 €

Canal cruise – z ladjico okoli Amsterdama

Ogled traja približno uro in pol, vodič vam pa v tem času razlaga o zgodovini Amsterdama.

Cena: 13,5 €

Zaanse Schans – podeželska vasica

Izjemno prikupna vasica v bližini kraja Zaandijk, znana po mlinih, ki ima odlične avtobusne povezave s centrom Amsterdama. Enostavno nekaj, kar morate obvezno videti. Vstopnine ni!

Če razmišljate o tem, da bi se odpravili v toplejše kraje po Evropi, pa bo Sevilja zagotovo odlična izbira.

N. P.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo