SEVILJA: Z RAZLOGOM ENO IZMED NAJLEPŠIH ŠPANSKIH MEST

Sevilja je glavno mesto pokrajine Andaluzija na jugu Španije in velja za eno izmed najlepših evropskih mest. Vas mika še zadnji hip odhiteti v tople kraje? Če ste še vedno v dvomih, morda ne boste več dolgo. Kaj vse si je NUJNO pogledati v tem romantičnem španskem mestu?

Mesto, v katerem se še konec oktobra temperature gibajo med 25 in 30 stopinjami, je zagotovo zanimiva ideja, če konec leta načrtujete še kakšen kratek oddih. Sprehodite se z nami skozi glavne znamenitosti andaluzijske prestolnice.

Trg Plaza de España

Gre za čudovit trg, v katerem se prelivajo arhitekturne značilnosti več obdobij. V osrednjem delu je velika fontana, okoli katere se lahko sprehodite ali najamete kočijo in se prepustite vodenju vodičev. Definitivno ena izmed znamenitosti, ki se jo splača pogledati iz vseh možnih zornih kotov v vseh možnih vremenskih razmerah.

Kraljeva palača – Alcázar

Seviljska kraljeva palača velja za eno izmed najlepših kraljevih palač v Španiji. Eno izmed nadstropij še danes predstavlja dom kraljeve družine in je zaprto za javnost. Ostali prostori so dostopni, tako kot tudi čudovit vrt, ki ga enostavno morate prehoditi.

Plaza de toros de la Real Maestranza – bikoborska arena

Arena, v kateri se še danes odvijajo razne bikoborbe. Zraven arene si lahko pogledate tudi muzej, skozi katerega vas vodi elektronski vodič – pri vhodu izberete želen jezik in prejmete slušalke, skozi katere se vam predstavi celotna zgodovina seviljske bikoborbe.

Park María Luisa

Največji seviljski park, v katerem lahko preživite celo dopoldne. Bogat z rastlinjem, živalmi in potkami, ki jih boste želeli prehoditi znova in znova. Veliko je tudi potokov in ribnikov, kar nudi zavetje velikemu številu ptic, ki se sprehajajo med ljudmi.

Nogometni stadion Ramón Sánchez Pizjuán

Nogometni navdušenci zagotovo ne smete izpustiti stadiona največjega seviljskega prvoligaša. Zraven nogometnega igrišča si lahko ogledate tudi notranjost in klubski muzej, v katerem ne manjka trofej največjih španskih in evropskih tekmovanj.

N. P.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo