7 NASVETOV ZA HITREJŠO RAST OBRVI

Obrvi so pomemben del našega obraza in s tem videza, ki ga kažemo svetu. Problem nastane, če jih preveč populimo ali porežemo in potem čakamo, da spet zrastejo nazaj. Tanke obrvi niso več moderne niti zaželene, saj so jih premagale tiste bolj goste in polne. Kako pospešiti rast obrvi?

Vsakemu obrazu se poda druga oblika obrvi, najbolj pomembno pa je, da se z njimi dobro počutite, pa naj bodo tanke ali goste.  Prednost gostih in močnih obrvi je v tem, da jih lahko oblikujete po svoje. Zatakne se takrat, ko jih kdaj preveč stanjšamo ali skrajšamo. S katerimi izdelki lahko pospešimo rast obrvi?

Ricinusovo olje 

To je eno izmed starodavnih izdelkov za zgostitev in rast obrvi. Gre za zdravilo, ki se ga dobi v lekarni po zelo zmerni ceni in je enostavno za uporabo. Na prste iztisnite par kapljic in ga vsak večer pred spanjem nanesite na obrvi, zjutraj pa sperite. Spremembe boste videli čez 3 ali 4 tedne.

Kokosovo olje

rast-obrvi

Tudi kokosovo olje vsebuje snovi, ki pospešujejo rast obrvi. Podobno kot pri ricinusovem olju ga pustite delovati čez noč in zjutraj sperite.

Pijte veliko vode

Voda je dobra in nujna za vaše zdravje, saj skozi urin izločamo vse strupene snovi. S pitjem vode boste izboljšali delovanje telesa in pospešili rast las, posledično pa tudi obrvi.

Masaža obrvi

Masaža obrvi je odličen način za pospešitev rasti. Predel okoli obrvi masirajte z olivnim oljem 5 minut na dan. To bo povečalo prekrvavitev na tem področju in kmalu boste opazili pozitivne rezultate.

Aloe vera

Gel aloe vere je še eden izmed sestavin, ki bodo pospešile rast vaših obrvi. Nanesite ga na želeno območje in pustite delovati čez noč.

Mleko

Ste vedeli, da tudi mleko lahko pomaga pri tem, da bodo vaše obrvi močne in goste? V bombažno vato nalijte nekaj mleka in ga pred spanjem nanesite na obrvi. Mleko bo nahranilo vaše obrvi in pripomoglo k njihovi rasti.

Vitamina B in D

Uživanje vitaminov je zelo pomembno, saj z njimi ne vplivamo zgolj na zunanji videz obraza, ampak tudi na delovanje notranjih organov. Pomagajo vam pri boju proti škodljivim kemikalijam, ki se nahajajo na maskarah in ostalih ličilih.

Ne spreglejte tudi nasvetov o tem, kako po naravni poti do močnejših las.

Povzeto po: Actitud fem

N. P.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo