KAKO DO MOČNEJŠIH LAS PO NARAVNI POTI

So vaši lasje brez življenja in se pogosto lomijo? Ali na njih pogosto opažate razcepljene konice, ki se kljub pogostemu striženju vedno znova vračajo? So tanki, suhi in šibki? Imajo trdo strukturo in se pogosto vozlajo med seboj? Ali vedno znova izgubijo formo, če se s pričesko ne ukvarjate pogosto, zato s sabo vedno nosite krtačo in lak za lase za hitre stilske popravke na stranišču?

Če ste na katerokoli izmed zgornjih vprašanj odgovorile pritrdilno, je zdaj pravi trenutek za izboljšanje stanja.

To lahko storite na več različnih načinov, pomembno pa je tudi, da veste, da za regeneracijo svojih las  ne potrebujete dragih mask; doma si lahko same pripravite odlične mešanice iz lahko dostopnih in zdravju prijaznih naravnih sestavin, ki bodo vašim lase povrnile sijaj, vitalnost in zdravje. Za vas smo izbrali nekaj najboljših in najpreprostejših načinov, ki se jih splača vključiti v vašo dnevno lepotno rutino.

    1.     Ne utrujajte las s pretiranim umivanjem.

Če se vaši lasje hitro zmastijo in jih morate nujno umivati vsak dan ali vsak drugi dan, je to začaran krog; bolj kot jih boste umivali, šibkejši bodo in bolj hitro se bodo mastili.

    2.     Maska iz kokosovega olja.

Potrebujemo:

-2 jedilni žlici kokosovega olja (še bolje je, če je toplo) 

-Kapo za prhanje

Lase rahlo zmočite, da bodo vlažni. S prsti nanesite toplo olje na lase, pri čemer napredujte od korenin proti lasnim konicam. Pokrijte s kapo in pustite na laseh pol ure, potem pa olje izperite s šamponom.

    3.     Pazite, kako si sušite lase.

Ne hodite spat z mokrimi ali vlažnimi lasmi, saj je to odličen način, da jih zlomite, vendar ko uporabljate fen, nikdar ne uporabljajte najmočnejše nastavitve –vročina lahko resnično poškoduje vaše lase. Pazite tudi na pozicijo las –nikdar ne usmerite sušilnika naravnost proti lasnim konicam, saj jih lahko izsušite.

    4.     Kemično barvo za lase zamenjajte s kano.

Uporaba kane je danes že tako razširjena, da jo lahko najdete v vsaki bolje založeni trgovini s kozmetiko. Prodajajo jo v DM, Müllerju, Sanolaborju in v še mnogo manjših trgovinicah, še posebej takšnih z izdelki iz naravnih sestavin, stala pa vas bo med 10 in 15 evrov.

Zavedati se morate, da je končen rezultat barvanja las odvisen od vaše predhodne barve. Približno lahko predvidite, kakšen odtenek boste dobili, vendar ne popolnoma. S kano tudi ne morete delati drastičnih sprememb v barvi; npr., če ste črnolaska, vas kana ne bo spremenila v blondinko. Navadno je najboljši rezultat barvanja, če se barvate s svetlejše na temnejšo barvo –npr. svetlolaska na kostanjevo rdečo.

Rezultat je ponavadi izjemno bogata barva, polna različnih tonov in odtenkov. Kana bo za razliko od kemičnih barv, ki lase oslabijo, vaši pričeski povrnila strukturo in močan volumen.

 Spremembe v navadah se ne primejo čez noč – poskusite v svoj vsakdan vključevati čim več izmed zgoraj naštetih nasvetov. Sčasoma vam bodo prešli v navado, vi pa boste lahko vsak dan občudovali na novo pridobljeno močno strukturo svojih las.

Povzeto po: Style Craze

A. K.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo