POLETNI NAPITKI ZA RAZSTRUPLJANJE TELESA

Poletje je več kot idealen čas za razstrupljanje telesa. Zunaj je vroče in zdi se, da komaj dihamo. Posledično imamo veliko manjši apetit in naša želja po preobilnih obrokih je precej manjša kot sicer.

Zelo pomembno pa je, da poleti dovolj hidriramo in svoje telo preskrbimo z vsemi potrebnimi snovmi. Pitje dovolj velike količine vode pri takšnih visokih temperaturah je ključno, kljub temu pa lahko žejo pogasite tudi na drugačen način. Za vas smo pripravili seznam osvežilnih poletnih napitkov, s katerimi lahko očistite svoje telo, za povrh pa so še odličnega okusa.

Napitek z limono in meto

Limona je poleti najbolj popularen sadež, ki se kombinira z raznimi napitki in koktejli. Vašemu napitku daje namreč izjemno osvežilen okus, obenem pa je tudi zelo zdrava. Pomaga pri  izgubi teže in obnovi vaše kože, saj je polna vitamina C. V kozarec vode stisnite sok ene ali pol limone, preostanek limone pa narežite na kolobarje. S svežimi metinimi listi boste pijači dodali še nekaj svežine, prav tako pa vam bodo pomagali pri hujšanju, pri vzdrževanju zdrave črevesne flore in primerne hidracije.

Napitek z jabolki in cimetom

Jabolka in cimet so odlična poletna kombinacija za čiščenje telesa. Cimet po naravni poti pospeši vaš metabolizem, medtem ko vam jabolka dlje časa dajejo občutek sitosti. Če želite kurjenje kalorij še dodatno pospešite, v napitek dodajte še nekaj čajnih žličk jabolčnega kisa. Okus bo morda manj prijeten, učinek pa veliko večji.

Napitek z grenivko ali pomarančo

Grenivke in pomaranče so prav tako polne vitamina C in odlično vplivajo na vašo kožo. Vitamin C pomaga pretvoriti maščobe v energijo, namesto da bi se kopičile v telesu, zato so pomaranče ravno tako primerne za pospešeno izgubljanje teže. Če ste bolj sladkosnedi, vam bo verjetno bolj všeč okus pomaranče, sicer pa je za izgubljanje teže še bolj primerna grenivka. Po želji lahko mešate tudi oboje. Po okusu stisnite naraven sok izbranega sadeža v kozarec vode in dodajte narezane kolobarje.

Napitek s kumaricami

To poletje so izjemno popularne kumarice. Najdete lahko celo radlerje z okusom kumarice – zakaj si potem ne bi privoščili zdravega doma narejenega napitka s kumaricami? Polne so vitamina B, kalija in magnezija, pospešujejo prečiščevanje telesa in izgubljanje teže.

Povzeto po: NDTV

L. Z.

 

Komentarji
Morda vas bo zanimalo