NAJPOGOSTEJŠE LAŽI, KI JIH IZREČEJO MOŠKI

Vsi ljudje se kdaj zlažemo. Seveda laganje niti približno ni lepo, ampak v manjših količinah bele laži še nikomur niso zares škodile. Ne glede na to, kako zvest in vdan je vaš partner, je gotova ena stvar: zagotovo se vam je kdaj že zlagal. Mogoče ne slabonamerno, ampak zgolj zato, da bi vas zaščitil ali se izognil kakšnemu prepiru ali pa samo zato, ker bi bila sicer načeta njegova samozavest. 

Določene stvari so zagotovo skupne večini moškim – več ali manj je to moški ponos. Ko ga je treba obraniti, se žrtvuje marsikaj. Danes smo zato za vas pripravili seznam stvari, o katerih moški najpogosteje lažejo. Na videz povsem nedolžne, nekatere celo banalne.

1. Čustva in občutki

Če je bolj zaprt in težko izraža svoja čustva, bo zagotovo o tem kdaj tudi lagal. Ponavadi samo zato, ker ga je strah ali pa mu je nerodno.

2. Seks

Nekdo, ki potrebuje pozornost, se bo prijateljem hvalil, koliko seksualnih partnerk je imel, dekletom pa, kakšne so njegove posteljne sposobnosti. Pri takšnih je realnost ponavadi precej drugačna od besed.

3. Napake

Nekateri se enostavno ne morejo sprijazniti s tem, da so se nekje zmotili. Čeprav se zaveda, da je za napako kriv sam, bo našel izgovore, ker bi se v nasprotnem primeru počutil manjvrednega.

4. Fantazije

Vsakemu se kdaj zgodi, da fantazira še o kom drugem kot o svojem partnerju. Moški vam ponavadi, če ni res odprt, tega ne bo priznal, saj se bo bal, da vas bo s tem prizadel ali razjezil.

5. Pretekla razmerja

Če je prej varal, bo o tem skoraj zagotovo v naslednjem razmerju lagal. Strah ga je namreč, da si bo s priznanjem že vnaprej zapravil priložnost ali pa ima enake namene tudi z vami in zato laže.

6. Dejstvo, da vas potrebuje

Tudi moški potrebujejo nekaj nežnosti. Ljudje smo socialna bitja in konec koncev vsi hlepimo po tem, da bi imeli nekoga, ki nas bi imel rad. Nekaterim moškim je to težko priznati, saj mislijo, da bodo tako videti šibkejši.

 

Povzeto po: Reader’s Digest

L. Z.

 

Komentarji
Morda vas bo zanimalo