Najpogostejše težave v razmerju, ki so povezane z denarjem

Nesoglasja in prepiri pogosto vodijo v razpad razmerja. Tokrat smo vzeli pod drobnogled finančne težave, ki partnerja pogosto prisilijo v to, da se na koncu razideta. Če le gre, se jim torej izognita in poskusita stvari reševati racionalno. Finance so zapletena stvar, a vendar vama lahko skupaj uspe – le iskrena morata biti drug z drugim.

Najpogostejše napake:

Drug pred drugim imata skrivnosti glede denarja

To je ena najbolj nevarnih napak, saj vključuje zaupanje. Ko se enkrat eden od para počuti izdano, lahko to močno načne razmerje. Bodita iskrena, zaupajta si, pogovarjajte se o denarju.

Ne znata prevzeti odgovornosti

Če eden od vaju (ali oba) ne zna prevzeti odgovornosti za svoja dejanja, je to lahko zelo slabo za razmerje, pa tudi za finance. Če je nekdo naredil napako na področju financ, naj ne išče izgovorov, ne krivi drugega ali pa napako skuša prikriti. Pomembno je, da znata prevzeti odgovornost, se opravičiti in iskati rešitve naprej.

Imata preveliko željo po nadzorovanju denarja

Kakorkoli sta zmenjena glede financ, nikoli ne sme priti do situacije, ko eden od partnerjev preveč nadzoruje drugega in mu narekuje, koliko lahko zapravi, kaj lahko kupi in česa ne.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo