Preden se dokončno odločiš za ločitev, nujno razmisli o teh stvareh

Je ločitev prava izbira ali ne? Preden se dokončno odločiš, sebi in partnerju postavi naslednja vprašanja.

V šibkem razmerju pogosto podoživljamo travme iz preteklih situacij in okoliščin. Nezaceljene stare rane vedno znova in znova odpirajo stara žarišča. Ali je te rane moč zaceliti? Partnerju postavite nekaj osnovnih vprašanj:

·         Kaj sem naredila, da si tako nesrečen?

·         Zakaj sem te odrinila?

·         Kaj lahko storim za tvojo srečo?

Tudi same si odgovorite na vprašanja. Odkriti odgovori so ključnega pomena za celjenje ran in ključnega pomena za izboljšanje odnosa.

Lahko ste odlična, vzorna partnerka, vendar ste kljub temu nezadovoljni z vedenjem vašega moža. Prej ko se boste sprijaznili, da ga ne morete spremeniti, prej boste uživali v radostih uspešnega dolgoročnega odnosa. Za uspešen zakon je potrebno sprejeti vse dobre in slabe moževe lastnosti. Na svet gledamo vsak s svojimi očmi, skupen pogled, ko enkrat zaljubljenost mine, pa predstavlja velik izziv. Zavedati se morate, da boste v določenih situacijah nemočni, negativno energijo pa raje porabite za zagon dejavnosti, ki vaju je in vaju še zbližuje.

Ste popolnoma zanemarili dejavnosti, ki sta jih kot zaljubljenca počela skupaj? Kakovostno preživljanje prostega časa zagotovo zbližuje, ter poudarja medsebojno ljubezen. V dnevni urnik umestite tudi skupno preživljanje prostega časa. To je edini pogoj da ostanete povezani. Seveda poskrbite za besedne afirmacije, darila, premišljene geste, fizični dotik… vzajemni ljubeči izrazi lahko prebudijo že več mesecev mrtev odziv. Tendenca ljubezni spodbuja ljubezen. Začne se z dejanji in ne s čustvi. Čustva se pridružijo kasneje.

Temeljito razmislite kaj ločitev pravzaprav pomeni. Seveda ne želimo, da ostanete v nesrečnem, disfunkcionalnem ali žaljivem razmerju, vendar so ti dejavniki kot razlog za ločitev v manjšini. Veliko parov ločitev uporabi kot grožnjo in željo po spremembah. Razmišljanje o ločitvi večkrat spodbudi vstop v slepo ulico iz katere ne najdete izhoda. Ko se enkrat dovolj globoko zazrete vase, ter se o svojih pomislekih in zakonskih težavah odkrito pogovorite s svojim partnerjem, ločitvene vloge pospešeno romajo v zabojnik za odpadni papir.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo