PREDEN SE LOTITE ANALNEGA SEKSA, MORATE NUJNO VEDETI TO

Si želite analnega seksa, pa ne veste, ali vam bo všeč in kako se zadeve lotiti? Preden se zanj odločite, je pametno, da veste nekaj stvari, da bo izkušnja kar se da prijetna in varna. Če se tega lotite na pravi način in oba partnerja v tem uživata, je to odlična popestritev posteljnih aktivnosti, a ker gre za nekaj drugačenega, lahko vaše zdravje hitro tudi ogrozi. Zato je pametno, da se pred samim dogodkom pogovorite z ginekologom, ki vam bo znal svetovati. Smo pa vam tudi mi pripravili nekaj nasvetov, ki vam bodo pomagali, da boste v novi izkušnji zares uživali.

 

Uporabite kondome

Pri analnem seksu je povečana možnost za prenos spolno prenosljivih bolezni, kot so HIV, Hepatitis B in C, sifilis, HPV virus, herpes, klamidija, gonoreja, infekcije s paraziti in genitalne bradavice. Z uporabo kondomov boste precej zmanjašali možnost, da se okužite, HPV in herpes pa se lahko prenašata tudi z dotikom kože.

 

Uporabite lubrikant

Koža okoli anusa in danke je še bolj občutljiva kot koža pri nožnici in tudi bolj nagnjena k temu, da poči. Če pride do urezninic se poveča možnost, da dobite infekcijo, prav tako pa tudi ni prijeten občutek, če je vaš anus poln majhnih ranic. Prav tako se anus sam od sebe ne navlaži, zato uporabite lubrikant na vodni ali silikonski osnovi, ki bo preprečil rane.

 

Pred vaginalnim seksom se ne poslužujte analnega seksa

Če analnemu seksu sledi vaginalni, je večja možnost, da pri nožnici pride do bakterijskih infekcij. Obratni vrstni red ne bi smel povzročati težav, a če se iz anusa prestavite v vagino, morate obvezno zamenjati kondom ali umiti igračko.

 

 

Bodite pazljivi z igračkami

Naj ima seks igračka ročaj, saj boste z njo lažje “upravljali”. Pazite, da ničesar ne potisnete predaleč. Za razliko od nožnice, se danka nadaljujeje v črevo, zato določeni manjši delci hitro lahko dosežejo točko, iz katere jih nikakor ne boste morali dobiti.

 

Testirajte se za analne spolno prenosljive bolezni

Če se odločite za testiranje, je pametno, da preverite tudi analne bolezni. Pametno je tudi, da če redno prakticirate analni seks, da se redno testirate za virus HIV.

 

Pred akcijo se olajšajte

Logično je, da boste med samim spolnim aktom imeli občutek, da morate na stranišče, zato je pametno, da se pred tem odpravite na stranišče. Če želite biti popolnoma prepričani, da ne bo prišlo do nesreče, pa se lahko odločite tudi za klistir.

 

Ne pozabite na zaščito pred nosečnostjo

Že tako ni pametno, da pri analnem seksu ne uporabite kondoma, zavedati pa se morate tudi, da se lahko tudi z analnim seksom zgodi, da zanosite. Seveda je možnost za to zelo majhna, a če sperma zaide iz anusa v nožnico, se tudi to lahko zgodi.

 

 

Povzeto po: https://www.popsugar.co.uk/fitness/Gynaecologist-Advice-Anal-Sex-45059270

K. R.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo