Preden se odpraviš na dopust, doma nujno naredi tole

Preden se odpraviš na dopust (sploh, če je daljši), nujno postori spodnje stvari.

Rolete

V času dopustovanja se na delo odpravi veliko vlomilcev. Da ne bi bilo očitno, da vas ni doma, nikar ne spuščajte rolet. Pustite jih točno tako, kot jih imate takrat, kadar ste doma. Pomembno je, da na zunaj dom deluje čim bolu običajno.

Čiščenje

Ko imamo v glavi dopust, je pospravljanje najbrž zadnja stvar, na katero sploh pomislimo. Kako doseči, da naši kotički tudi poleti ostanejo urejeni? Mar ni bolje, če se iz počitnic vrnemo v že pospravljeno stanovanje? Nikakršne potrebe ni po spomladanski generalki, pač pa so pomembne malenkosti. Pred dopustom odnesite smeti, pomijte posodo, posesajte po tleh, pobrišite mize, preverite, če je hrana dobro zaprta in podobno.

Elektronske naprave in radiatorji

Pred odhodom skozi vrata poskrbite, da izklopite vse elektronske naprave. S tem boste prihranili na energiji in se obenem izognili tudi morebitni škodi ob slabem vremenu. Zakaj bi porabljali več energije, kot je nujno, še posebno, če vas ni doma? Verjemite, tudi denarnica vam bo hvaležna.

Poskrbite tudi za radiatorje. V hladnejših mesecih jih nikar ne pozabite zapreti. Preden se vrnete, lahko prosite določenega skrbnika, da vam jih ponovno prižge in da se boste vrnili v prijetno topel dom.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo