5 škodljivih vplivov, ki jih ima lahko kolagen na tvoje telo

Si vedela, da ima lahko kolagen tudi precej škodljive vplive na telo? Preberi nekaj izmed njih, ki se pripetijo nekaterim ljudem. Če opaziš kakršnekoli simptome, prenehaj z jemanjem kolagena in se posvetuj s svojim osebnim zdravnikom.

Neugodno vpliva na prebavo

V nekaterih primerih redno jemanje kolagena lahko povzroča prebavne motnje. Nekateri občutijo obdobja zaprtosti, drugi pomanjkanje apetita. Včasih je treba biti tudi previden ob sočasnem jemanju kolagena in nekaterih zdravil.

Nekateri so občutljivi na beljakovine v kolagenu

Manjša možnost obstaja tudi, da si med tistimi nesrečneži, ki so občutljivi na kolagen. To se lahko pokaže z raznimi glavoboli, nespečnostjo, slabim počutjem.

Povzroči lahko ledvične kamne

Eden sicer redkih stranskih učinkov ob rednem jemanju kolagena je tudi možnost nastanka ledvičnih kamnov. Potrudi se, da vsakodnevno skrbiš za ustrezno hidracijo telesa, spiješ dovolj vode in redno odvajaš vodo.

Povišan kalcij v telesu

Če vsakodnevno uživaš kolagen, se lahko raven kalcija v tvojem telesu nenormalno zviša, kar povzroča zaprtost, slabost, glavobole, bolečine v sklepih …

Alergijska reakcija

Nekateri imajo tudi to smolo, da na kolagen razvijejo alergijsko reakcijo, ponavadi je to v obliki raznih kožnih izpuščajev, koprivnice. Včasih se lahko pokaže tudi na prebavnih težavah in slabosti ali kombinaciji vsega.

 

Komentarji
Morda vas bo zanimalo