PREDPRIPRAVE NA POTOVANJE: KAJ IN KAKO

Vsakič, preden se odpravimo na potovanje, smo pod precej velikim stresom, saj nas skrbi, da smo kaj pozabili doma. Da priprava na potovanje ne bo tako zelo stresna, smo za vas pripravili seznam stvari, ki jih morate obvezno opraviti pred potovanjem, da se boste imeli kar se da lepo.

Preden odidete, plačajte vse račune. Zagotovo si ne želite, da bi imeli kasneje stroške z zamudo.

Uredite denarnico in odstranite vse, česar na potovanju ne boste potrebovali. Dodatne kreditne kartice in kartice, ki so uporabne samo v vaši državi, zagotovo lahko pustite doma.

Naredite kopije pomembnih dokumentov. Vedno naredite kopijo potnega lista in kreditnih kartic, če jih med potovanjem slučajno izgubite, ali vam jih kdo ukrade. Lahko izberete natisnjene verzije, ali pa skenirane shranite na e-mailu.

Posodobite svoj koledar. Preverite službeni koledar, da vidite, kaj vse vas čaka, ko se vrnete in kaj vse bi morali narediti med vašim oddihom in za to zadolžite nekoga drugega.

Ugasnite in izklopite vse elektronske naprave. Preden odidete na daljše potovanje doma, vse naprave ugasnite in jih izklopite iz elektrike, s čimer boste prihranili tudi energijo in denar.

Ustvarite avtomatski odgovor na e-mailu. Ne pozabite ustvariti avtomatskega odgovora na svojem e-mailu ali celo personaliziranega glasovnega sporočila, in tako ljudem, ki vas želijo dobiti, sporočite, da vas ni v mestu in se jim boste oglasili, ko se vrnete.

Napišite seznam stvari, ki jih potrebujete in ga preverite dvakrat. Ne pozabite denarja, zdravil, kart, pomembnih telefonskih številk, polnilcev, potnega lista, itd.

Kupite revije in prigrizke. Če boste za to poskrbeli že pred potovanjem, ne boste po nepotrebnem denarja zapravljali na letališču.

Pospravite hladilnik in odnesite smeti. Iz hladilnika pospravite vse pokvarljive stvari in odnesite smeti, da bo stanovanje dišalo po čistem in svežem, ko se vrnete.

Operite posteljnino in perilo. Kaj je bolje, kot se vrniti v čisto posteljo?

Napolnite elektronske naprave in ne pozabite polnilcev. Hitro se lahko zgodi, da polnilce pozabimo doma, kar privede do tega, da imamo samo nepotrebne stroške s kupovanjem novih. Ne pozabiti napolniti elektronskih naprav, da vam ne bo baterije zmanjkalo še preden pridete do hotela.

Tekočine zaprite v plastične vrečke. Ne pozabite tekočin, kot so kozmetični izdelki, spraviti v plastične vrečke.

Povzeto po: POPSUGAR

K. R.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo