RECEPT: PITA Z GOZDNIMI SADEŽI
Pita z gozdnimi sadeži je slastna in zdrava sladica, s katero se ne boste pretirano pregrešili, zato je zelo priporočljiva ob praznikih, ko tako ali tako večina od nas poje veliko nezdravega. Pa dober tek.
Potrebujete:
– 2 in 1/2 skodelice pirine ali kamutove moke
– 1/2 skodelice stopljenega kokosovega olja
– 1/2 skodelice riževega mleka (lahko tudi vode)
– 3 velike žlice javorjevega sirupa ali kokosovega sladkorja
– sadje po želji: češnje, jagode, borovnice…
– 5-6 velikih žlic javorjevega sirupa ali kokosovega sladkorja
– ščepec vanilije v prahu
– 2-3 žlice ekološkega koruznega škroba
Priprava:
Pirino moko, kokosovo olje, riževo mleko in javorjev sirup zmešajte v posodi in začnite pripravljati testo za pito. Počasi dodajajte moko in tekočino, dokler ne bo testo prave teksture. Nato ga razvaljajte, postavite v pekač in premažite s kokosovim oljem. Pecite ga 10 minut na 180°C.
Nato se lotite nadeva iz sadja: sadje, ki ste ga izbrali, pogrejte na rahlem ognju in dodajte javorjev sirup, vanilijo v prahu in koruzni škrob. Testo na debelo premažite s sadnim nadevom, potem pa sve skupaj pecite približno pol ure na 180°C. Na koncu lahko vrh pite po želji okrasite tudi s svežimi jagodami in borovnicami.