REGIJSKI FILMSKI NAVDUŠENCI SODELOVALI PRI USTVARJANJU EDINSTVENEGA VIDEA Z NASLOVOM “MI SMO VSI IZ ISTEGA FILMA”

Sarajevo Film Festival, ki v tem delu Evrope narekuje trende filmske industrije, tudi letos premika meje. V nedeljo, 12. avgusta so na platnu sarajevskega festivala, premierno predvajali prvi amaterski vertikalni film, katerega soustvarjalci so regijski filmski navdušenci. MI SMO VSI IZ ISTEGA FILMA je ime in sporočilo kratega filma, ki je edinstven v svetu kinematografije. Film je bil sestavljen z združevanjem kadrov posnetih z mobilnimi telefoni vseh, ki so si želeli sodelovati v tej posebni zgodbi, ki povezuje Hrvaško, Slovenijo, Srbijo ter Bosno in Hercegovino.

 

 

Dolgoletni partner festivala Atlantic Grupa, vsako leto občinstvo preseneti s svojim sodelovanjem in kreativnim vključevanjem v dogajanje Sarajevo Film Festivala, z namenom širjenja kulture, umetnosti in urbanega sarajevskega filmskega dogajanja, ki v polnem pomenu besede, zaživi vsako leto v mesecu avgustu. Letos so projekt nadgradili skozi enotedensko kampanjo, v kateri so pozivali kreativce z vse regije, da se pridružijo ustvarjanju skupne zgodbe. V izjemno kratkem času, se je povabilu odzvalo skoraj 100 kreativcev, ki so v kratkih video vsebinah delili utrinke lastnega življenja, svoje običaje, kulturo in čustva. Iz posnetih kadrov je nastala skupna filmska zgodba, saj smo MI VSI IZ ISTEGA FILMA.

Prejeta dela najbolj kreativnih posameznikov, so bila združena v film, ki je bil premierno prikazan v sklopu Sarajevo Film Festivala, v svežem konceptu vertikalnega formata, ki je na področju filmske industrije popolna novost. Odprtost do drugačnosti in novitet je univerzalno sporočilo umetnosti. Odprtost filmskega sveta do amaterskega filma, ki danes nastaja zelo enostavno, zahvaljujoč napredni mobilni tehnologiji z nekaj kreativnosti, se najbolje prepozna v kadrih in zgodbah, ki so zaživeli kot edinstvena celota, s skupnim sporočilom duha in čustev, ki zaznamujejo celotno regijo.

 

 

Umetnost plete tesne vezi in prijateljstva. Prav to je bila želja Atlantic Grupe in Sarajevo Film Festivala, ki so motivirali ljudi, da združijo moči v tem nevsakdanjem umetniškem podvigu. Med vsemi prijavljenimi deli je bilo izbranih 27 najbolj kreativnih iz cele regije, katerih imena so se zapisala v zgodovino Sarajevo Film Festivala in so napisan v odjavni špici filma. Skupni regijski projekt so podprli tudi znani obrazi igralskega sveta Enis Bešlagić, Bojana Gegorić, Katarina Čas in Aleksandar Radojičić. Po premieri filma v Sarajevu si lahko prvi amaterski vertikalni film ogledate na spletni strani http://svismomiizistogfilma.com/#film.

 

 

Komentarji
Morda vas bo zanimalo