TAKO SE BOSTE ZJUTRAJ UREDILE V ZGOLJ 15 MINUTAH

Zvok alarma na telefonu je velikokrat eden izmed najbolj osovraženih zvokov moderne ženske. Za začetek lahko spremeniš to – jutranje hreščanje budilke ni znak za začetek trpljenja, ampak za izzivov poln dan, ki te bo popeljal nekaj korakov bližje k tvojim ciljem in dosegu tvojih ambicij. Zato kar pogumno.

 

  1. Naj ti Instagram in Facebook ne vzameta prvih 15 minut dneva.

Mnogo ljudi dan začne s telefonom v roki. Avtomatično stegnejo roko, da bi ugasnili budilko, in nato imajo napravico že v dlani – tako da je pregledovanje socialnih omrežij logično naslednji korak. Vendar se dve minutki za pregledovanje novic na Facebooku hitro raztegneta v 5 ali 7 – in tako imaš že v začetku manj časa za to, da se v miru urediš.

 

  1. Manj je več – jutranji make-up naj bo lahek in naraven.

Malce podlage, da izenačiš ton kože, nekaj korektorja na najbolj kritičnih mestih in maskara – to je popolnoma dovolj. Ne zapravi 10 minut svojega dneva na lišpanju – sploh če se odpravljaš v službo, boš videti bolj profesionalna, če boš videti urejena in negovana, ampak ne preveč naličena. Skrivnost je v obrveh in koži. Če je koža čista in negovana, si že avtomatično videti sveža in sploh ne potrebuješ pudra, tako da se ti na negi kože resnično splača delati. Lepo oblikovane obrvi pa zaokrožijo obraz in mu dajo določen izraz – odločen, resen, profesionalen, odvisno od oblike.

 

  1. Oblačila, ki jih boš oblekla, si pripravi že prejšnji večer – prav tako tudi torbico in čevlje.

Vsem nam se je že zgodilo, da smo zjutraj panično brskale po omari, metale ven majice in hlače in doživljale stres, ker »nimamo ničesar za obleči«. Takšnim neljubim situacijam se lahko preprosto izogneš, če že prejšnji večer v miru pregledaš svojo omaro in si izbereš primerno kombinacijo oblačil. Poleg tega boš na tak način za izbiro porabila manj časa, saj ne boš v časovni stiski, kar ti bo omogočalo lažje razmišljanje.

Razmisli tudi, kaj vse potrebuješ naslednji dan. Dokumente, denarnico in ključe spravi v torbico, tako da jih zjutraj ne boš iskala.

 

 

  1. Vedno imej pri sebi planer in si zapiši svoje obveznosti za naslednji dan že en večer prej – tako zjutraj ne boš izgubljala časa z »kaj vse že moram narediti danes?«

Poznaš tisti občutek, ko veš, da si nekaj pozabila, ampak ne veš, kaj? »Z nekom sem zmenjena ob treh, ampak ne vem, s kom, nekomu moram napisati mail, ali sem že plačala račun za telefon?«

Razmišljanje o takšnih stvareh ti lahko vzame veliko časa, zato si svoje obveznosti raje sproti zapisuj v planer in jih tudi vedno obkljukaj, ko jih opraviš. Redno zapisovanje v planer ti bo dalo občutek nadzora nad svojim življenjem in te tudi izjemno razbremenilo, saj boš tako vedela, da zagotovo ne moreš ničesar pozabiti – kadar nisi prepričana o svojih obveznostih za tekoči dan, lahko vedno samo pogledaš v planer. Poleg tega te bo vsaka kljukica, ki jo boš naredila, razveselila, saj boš tako zvečer lahko pogledala na seznam in videla »uau, danes sem naredila vse to, lahko sem ponosna.« In to je zelo dober občutek, verjemi.

 

  1. Medtem, ko se zjutraj urejaš, poslušaj glasbo, ki te bo spravila v pogon.

Sama veš, katere pesmi in izvajalci ti dajejo zagon, vendar ti na tem mestu dajemo nekaj idej:

Bruno Mars: Uptown Funk

Camilla Cabello: Havana

Elle King: Ex’s And Oh’s

Ivy Levan: Hot Damn

Katy Perry: Roar

 A. K.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo