Si jedla česen? Tako se znebiš neprijetnega zadaha

Vsi dobro poznamo neprijeten zadah, ki nastane po uživanju česna. Četudi si privoščiš čisto malo česna, veš, da bodo ljudje v tvoji bližini to dobro vedeli. Tako kot ti najverjetneje ne maraš, ko na avtobusu ali pa v službi zavohaš neprijeten zadah, si še manj želiš, da bi drugi zavohali tvoj neprijeten zadah. Ker je česen zelo zdravo živilo, ki ima neverjetne učinke na imunski sistem – zdravniki ga celo dnevno priporočajo – si pa seveda občasno le privošči. Da ti ne bo neprijetno zaradi zadaha, preberi, kaj moraš storiti.

Spij kozarec mleka

Morda se ti kozarec mleka po solati s česnom ne bo ravno prilegel, a se vseeno potrudi. Mleko namreč znižuje koncentracijo spojin, ki povzročajo neprijeten zadah in se nahajajo v česnu in čebuli.

Pojej jabolko ali spij kozarec naravnega jabolčnega soka

Jabolka so znana po tem, da čistijo zobe, saj vsebujejo posebno kislino, ki razgrajuje in odstranjuje bakterije. Jabolka niso primerna le za odpravljanje zadaha po česnu, ampak tudi na splošno za vzdrževanje dobre ustne higiene, znana so celo po tem, da belijo zobe. Za zdrav bleščeč nasmešek in svež dah si torej privošči nekaj vitaminov.

Žveči peteršilj

Morda se ne sliši najbolj okusno, ampak je vredno poskusiti, saj učinkuje. Vsaj deset minut v ustih žveči peteršilj – lahko ga tudi poješ, je poln koristnih vitaminov. Peteršilj je znan po tem, da skrbi za dobro ustno higieno in dobesedno “čisti” tvoja usta.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo